İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeditepe Üniversitesi ve İKV AB ilişkilerini değerlendirecek

Yeditepe Üniversitesi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Litvanya’nın başkenti Vilnius’da gerçekleştirilecek konferansla, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumu değerlendirecek.

Yeditepe Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, İKV tarafından başlatılan ve Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı’nı yürüten ülkelerde düzenlenen seminer dizisi, halen AB Dönem Başkanı olan Litvanya’nın başkenti Vilnius’da devam edecek.

Vilnius Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Enstitüsü işbirliği ile 24 Ekim 2013 günü gerçekleştirilecek konferansın açılış konuşmalarını, Vilnius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramunas Vilpisauskas, Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçisi Akın Algan ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve İKV Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu gerçekleştirecek.

Açılış konuşmalarından ardından Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Feroz Ahmad Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişimi konusunda bir tebliğ sunacak, Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu Türkiye-AB ilişkilerinde son durum ve tam üyelik müzakerelerini, Vilnius Üniversitesi Avrupa Etüdleri Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gediminas Vitkus ise Litvanya’nın Türkiye’nin tam üyeliği konusunda değerlendirmelerini anlatacak.

Dışişleri eski Bakanı ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Mümtaz Soysal’ın konuşmasından sonra Avrupa Adalet Divanı yargıçlığından geçtiğimiz günlerde emekli olan Vilnius Üniversitesi profesörlerinden Prof. Dr. Vilenas Vadapalas ise Divan’ın Türkiye ile ilişkili konularda verdiği kararları inceleyecek. İstanbul Sanayi Odası’nda sekiz yıl Genel Sekreterlik yapan eski bankacı Mete Meleksoy da Türk ekonomisindeki son gelişmeleri özetleyecek.

İKV’nin dönem başkanı olan ülkelerde gerçekleştirdiği seminer dizisi daha önce Brüksel, Lüksemburg, Madrid, Paris, St. Etienne, Budapeşte, Kopenhag, Göteborg gibi kentlerde de gerçekleştirildi.

Yeditepe Üniversitesi, Riga Hukuk Yüksek Lisans Okulu’nun konuğu

Bu arada, açıklamaya göre, Yeditepe Üniversitesi’ni ekim ayı başında ziyaret eden Riga Graduate School of Law Rektörü Prof. Dr. George Ulrich, Yeditepe Hukuk Fakültesi Dekan ve öğretim üyelerinin komşu ülke Litvanya’da olacaklarını öğrenmesi üzerine, Yeditepe heyetini Riga Hukuk Yüksek Lisans Okulu’na davet etti. 25 Ekim 2013 Cuma günü gerçekleştirilecek ziyarette, Vilnius programın bir benzeri Riga Hukuk Yüksek Lisans Okulu’nda da tekrarlanacak.

Yeditepe Üniversitesi’ni ziyaret eden Riga Graduate School of Law Rektörü Prof. Dr. George Ulrich başkanlığındaki Riga Heyeti, Yeditepe Hukuk Fakültesi ile işbirliklerini daha da geliştirerek, yüksek lisans düzeyinde uyguladıkları programlarda çift diploma olanakları üzerinde durmak istediklerini ve başta öğretim üyesi, öğrenci mübadelesi olmak üzere ortak araştırma projeleri yapmayı arzuladıklarını belirtmişti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın