İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜGİK-KOSGEB, Avrupa Kobilerinden İşbirliği Teklifleri (30 Eylül -04 Ekim 2013)

“Avrupa İşletmeler ağı” kapsamında Avrupa’lı KOBİ’lerin gönderdikleri 30 Eylül-04 Ekim 2013 tarihleri arasında aktif hale getirilen iş birliği teklifleri TÜGİK’in www.tugik.org.tr web sitesinde yayınlandı.

Dijital kontrol cihazları üretimi yapan Alman firma, sıra dışı ve son derece dekoratif bir saat modeli üretmiştir. Sistem olarak, dönebilen dairesel iki cam panellin arasında fosforlu kristal bir yapıya dayandırılmıştır. Söz konusu bu saatlerin satışını yapabilecek uygun firmalara distribütörlük vermek istemektedir.
 
Geleneksel İngiliz meşe mobilya üretimi yapan firma, uygun firmalara distribütörlük vermek istemektedir. Kırk yılı aşkın bir süredir üretim yapan İngiliz firmaların ürünleri el yapımıdır. Firmanın kataloğunda 500 ü aşkın özel tasarlanmış yatak odası, yemek odası, oturma odası, çalışma/kütüphane odası ve aksesuarları bulunmaktadır.
İngiliz bir firma yenilikçi çok bölmeli geri dönüşüm konteynırı üretmiştir. Taşıması ve kullanması son derece kolay ürünün manevra kabiliyeti yüksek olup farklı renklerde tasarlanabilmektedir. Konteynır, iki adet 55 lt bir adette 45 lt lik 3 bölmeden oluşmaktadır. Firma ürünlerin satışı için uygun firmalara distribütörlük vermek istemektedir.
BOIE20130909002
İrlandalı firma, çevre dostu ve orta dalga infrared elektrikli ısıtıcı üretmektedir. Elektrikle çalışanlar 94% oranında, gazla çalışanlar 45%, halojenle çalışanlar ise 60% oranında ısıya çevrimini sağlamaktadır. Tasarımı patentli ürünün sıradan ısıtıcılara kıyasla 3 katı daha verimli olduğu belirtilmiştir. Firma uygun firmalara distribütör vermek istemektedir.

30 Eylül – 04 Ekim 2013 TEKNOLOJİ TRANSFERİ

 
Fransız bir firma, yüksek yoğunluklu ve vizkoziteli ürünler üzerinde çalışmak üzere, merkezkaç ile ayrıştırılmaya tabi tutulmuş endüstriyel çözümler aramaktadır. Aranan merkezkaç separator makinası, gıda standartlarına uygun olmalıdır.  Şimdiki uygulama alanı, fazla miktarda tatlı bileşiklerinden oluşan, reçel gibi, gıda sıvılarının işlenmesinde, arıtımında kullanılmaktadır.
Gıda sektöründe çalışan İspanyol firma,  değişik sıcaklıklarda ve belli bir periyod içerisinde içeceklerde köpük üretimi teknoloji yada proses tekliflerine açıktır. Şirket, lisans anlaşması veya teknik ortaklık için endüstriyel ortaklar veya araştırma merkezleri aramaktadır.
Romanya’dan bir teknik üniversite ICT alanında araştırma ortakları aramaktadır. Araştırma amacı iki yön için yaşlı ve engelli insanları görüntülemedir. Bir yönü; kendini konfigüre edebilen sensör ağı ve diğer yön ise; iletişim ve görsel jestleri anlamlandırıp becerileri öğrenim için insana benzer kişisel robot etkileşim sistemidir. Aranılan ortaklıklar inovatif KOBİ’ler ve ICT alanındaki  AR-GE merkezleridir.

Yenilenebilir enerji alanında çalışan İtalyan bir KOBİ endüstriyel partner veya eğimli solar aynalar üretimi için ”slumping metot”  gibi özel teknik ihtiyaçları yapabilecek KOBİ aramaktadır. Aynalar pilot olarak yapılacak bir tesiste kullanılacaktır. Üretim anlaşması yapılmak istenmektedir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın