İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İÇDAŞ’ın fabrika arazisine 18 talip var  

İstanbul’un Bağcılar ilçesine bağlı Güneşli 1980’lerden sonra gelişen sanayi bölgelerinden biri… Ancak Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Güneşli’de de dönüşüm başladı. Semtteki fabrikalar birer birer taşınıyor. Fabrikaların arazileri; konut, otel ve iş merkezi olarak değerleniyor.

Türkiye’nin en büyük demir çelik firmalarından İÇDAŞ  Demir Çelik, 2008 yılında Güneşli’deki fabrikasında imalatı durdurdu ve tesislerini Çanakkale Biga’ya taşıdı. İÇDAŞ’ın sahibi olan Aslan Ailesi şimdi Güneşli’deki 112 dönümlük arazilerini değerlendirmek için harekete geçti. Birkaç ay önce gazetelere araziyi “hasılat paylaşımı modeli” ile değerlendirmek istediklerini belirten bir ilan verdiler. Aldığımız bilgilere göre 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi’ne bir kilometre uzaklıkta olan araziyi değerlendirmek için Aslan Ailesi’ne 18 inşaat firması başvurmuş. Aile, iki emsali bulunan araziye karma proje yapılmasına sıcak bakıyormuş.

Başvuran firmalar arasında İbrahim Dumankaya Holding’e ait DKY İnşaat ve Altan Elmas’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Suryapı’nın olduğunu duyduk. Muhtemelen rezidans, otel ve ofisten oluşan karma bir projenin yapılacağı arazi için aile ay sonunda kararını verecekmiş. Bakalım İÇDAŞ’ın arazisini hangi şirket değerlendirecek?

Para Dergisi

 

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın