İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fiat 500, İtalya’nın “En Çevre Dostu Benzinli Otomobili” oldu

Fiat, geçen yıl Avrupa’nın en çok satan otomotiv markaları arasında üst üste altıncı kez, ortalama karbondioksit salınımı açısından en düşük değerle ilk sırada yer aldı.

Fiat’tan yapılan açıklamaya göre, Fiat 500 ve Fiat 500C modelleri, benzinli 85 HP 0.9 litre TwinAir Turbo motoruyla, en düşük karbondioksit salınımlı otomobil olarak, İtalya’da karbon salınımının azaltılmasında örnek teşkil etti ve İtalya’nın Çevre, Altyapı ve Ulaşım ile Ekonomik Gelişme Bakanlıkları tarafından hazırlanan “Yakıt Tasarrufu Rehberi”nde, ülkenin en çevreci benzinli otomobiller listesinde birinci oldu.

TwinAir Turbo motor, teknolojinin yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımını uygun maliyetlerle nasıl azaltılabileceğine örnek olmasının yanında, sahip olduğu özelliklerle genel tüketici tercihlerine ek olarak en önemli uluslararası jüriler tarafından da kabul gördü.

Fiat’ın 0.9 litrelik TwinAir Turbo motoru lansmanından hemen sonra, 2011 yılındaki Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri değerlendirmesinde, “1.0 Litre Altındaki Yılın Motoru”, “Yılın En İyi Yeni Motoru”, “Yılın En Yeşil Motoru” kategorileriyle “2011 Uluslararası Yılın En İyi Motoru” ödüllerine layık görüldü.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın