İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tablet kullananlar akıllı telefon olmadan da yapamıyor

Turkcell?in desteklediği tablet araştırmasının sonuçları açıklandı

Türkiye?nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell?in desteği ile yapılan tablet araştırmasının sonuçları yayınlandı. Turkcell Akademi ve Turkcell 7. His Deneyim ve Müşteri Öngörü Merkezi?nin desteğiyle, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Bölümü tarafından hazırlanan araştırma Türkiye tablet pazarı, tablet kullanıcıları ve kullanım alışkanlıkları hakkında önemli ipuçları veriyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 71?i tabletini günde en az 1 saat kullandığını belirtirken, tabletlerin en yoğun kullanıldığı alanlar ise internet erişimi ve e-posta olarak öne çıktı. Temel internet kullanım alışkanlıklarını sosyal medya ve dijital iletişim platformları takip ediyor. Tablet kullanımıyla ilgili en ilgi çekici verilerden birisi de e-kitap ve e-dergi okuma istatistikleri olarak göze çarpıyor. Kullanıcıların yüzde 67?si tabletinden kitap okurken, dergi ve süreli yayın okuma oranı yüzde 78?e çıkıyor.

Tablet kullananlar akıllı telefon olmadan da yapamıyor

Tablet kullanıcılarının satın alma alışkanlıkları ile ilgili önemli veriler de sunan araştırmaya göre en çok satın alınan içerikler, mobil uygulama ve oyunlar. Cihazların en çok kullanıldığı mekanlar oturma ve yatak odaları olurken, en çok kullanılan zaman dilimleri ise şöyle sıralandı: Sabah saatlerinde işe başlamadan önce, hafta sonları, tatiller. Nitelikli içeriğe ücretsiz olarak ulaşmak için reklam görüntülemeye sıcak bakan tablet kullanıcılarının uygulama veya internet tarayıcıda karşılaştıkları reklam ve tanıtımlarla etkileşim oranının bilgisayar ve akıllı telefonlardan daha yüksek olması da dikkat çekici.

Tablet sahiplerinin mobil cihazlar ve teknoloji kullanım alışkanlıklarıyla ilgili ortaya çıkan en önemli veri ise yüzde 87?sinin aynı zamanda akıllı telefon da kullanıyor olması. Araştırmanın detaylarına ve ayrıntılı sonuçlarına http://www.turkcellmedya.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın