İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turkcell Superonline?dan yepyeni bir hizmet

Türkiye?de dünya ile aynı anda fiber internet çağını başlatan Turkcell Superonline,  tüm internet kullanıcılarına sunduğu çevrimiçi hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek ailelerin, çocuklarının internet aktivitelerini izleyebilmelerine olanak sağlıyor.

Turkcell Superonline ve Norton iş birliğinden doğan Online Family ile anne-babalar, artık evlerinden uzaktayken bile çocuklarının internette güvenle dolaşmalarını sağlayarak sakıncalı sitelere (şiddet, cinsellik, korku, kumar, sohbet içerikli vb.) girmelerini önleyebilecek, internette nasıl vakit geçirdiklerini eş zamanlı olarak görebilecekler.  Böylece hem derslerinden hem de sosyal aktivitelerinden geri kalmayan çocuklar da böylece herhangi bir tehlikeye maruz kalmadan bilgiye ve eğlenceye güvenle ulaşabilecekler.

Sadece Turkcell Superonline abonelerine değil, tüm internet kullanıcılarına açık ve tamamen ücretsiz olarak sunulan Online Family hizmeti ile çocuklar ihtiyaçlarını karşılamak için yaş ve olgunluk kriterlerine göre önceden belirlenmiş ve istenildiğinde değiştirilebilen ?Ev Kuralları? doğrultusunda korunuyor. Böylece ebeveynler, çocuklarının internette yaptıklarını özet halinde görebiliyorlar. Online Family uygunsuz bir internet aktivitesi gerçekleştirilmeye çalışıldığında aileyi bilgilendiriyor ve ailenin gerekli aksiyonu almasına fırsat tanıyor.

Windows ve Mac gibi tüm işletim sistemlerinde kullanılabilen programla, kişisel bilgilerin paylaşımı sınırlandırılabiliyor, yabancılardan alınan mesajlar önlenebiliyor veya internette geçirilen zamana kısıtlama getirilebiliyor. Ayrıca çocukların ziyaret ettikleri web sitelerini kategorilere ayırıp özel  bir tabloda grafik şeklinde görme imkanı sunan program sayesinde izlendiklerini bilen çocuklar da otokontrol mekanizmalarını geliştirmiş oluyorlar.

Online Family hizmetinin kullanımı çok kolay: Ailelerin tek yapması gereken çocuklarının kullandığı tüm bilgisayarlara ?Norton Safety Minder? adı verilen küçük bir program yüklemek. Böylece birden fazla bilgisayarda kullanılabilen ve herhangi bir bilgisayardan bağlanılan Online Family ile aileler, çocuklarının internet aktivitelerini izleyebiliyor ve yönetebiliyorlar. Sadece birkaç dakika içinde, çocukların ziyaret ettikleri siteler, yaptıkları aramalar, sohbet ettikleri kişiler ve vakit geçirdikleri sosyal ağ siteleri öğreniliyor; böylelikle ebeveynlerin çocuklarını  hem korumaları hem de onlara yol göstermelerine imkan tanınıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın