İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TSPAKB: Yatırımcıların güvenini zedeleyen ve piyasanın etkinliğini bozan işlemlerin karşısındayız

Aracı Kuruluşlar Birliği’nin (TSPAKB) yeni Başkanı Attila Köksal, aylık yayın organları Sermaye Piyasasında Gündem?in Temmuz sayısındaki yazısında borsada manipülasyon şüphesiyle yürütülen soruşturmayı değerlendirdi. Yatırımcıların güvenini zedeleyen ve piyasanın etkinliğini bozan işlemlerin karşısında olduklarını vurgulayan Köksal, bu tür işlemlere bilerek aracılık eden kişi ve kurumların sistem dışı bırakılmasını istediklerini dile getirdi.

Köksal sunuş yazısında, sektörün orta vadede nerede olmak istediği, hedefe nasıl varacağı ve bu uğraşta kimlere ne görev düşeceğini belirlemesi gerektiğini vurguladı. Köksal ayrıca, piyasanın kalıcı büyümesini sağlayacak orta vadeli bir yol haritasının çizilmesi gerektiğini belirtti.

Sektörün geleceğini belirleme çalışmalarında Birliğe önemli roller düştüğünü ifade eden Köksal, ilk etapta Birlik bünyesinde çalışma grupları oluşturduklarını söyledi. Köksal bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan görüş ve önerilerin, orta vadeli yol haritasının belirlenmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın