İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Invest in Turkey web portalı daha çok yatırımcıya ulaşacak

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Cisco?nun İnternet İş Çözümleri Grubu?nun uzmanlığı ve stratejik desteği ile ?Invest in Turkey? web portalını hayata geçirdi. Yatırımcılara yönelik “Web 2.0 One Stop Shop / Invest in Turkey” web portalının yeni modüllerini Cisco’nun küresel stratejik danışmanlık birimi olan İnternet İş Çözümleri Grubu (IBSG) ile yapılan ortak stratejik çalışmaların bir ürünü olarak hayata geçirdiklerini yazılı olarak açıklayan Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, “Invest in Turkey (www.invest.gov.tr)” web portalı yabancı yatırımcıların gereksinimlerini gerçek zamanlı olarak karşılamanın yanı sıra, uluslararası iş ortağı arayan Türk girişimcilere arayışlarında yol göstermek üzere interaktif ve işbirliği özellikleri sunan bir ortam olarak tasarlandı. “Invest in Turkey (www.invest.gov.tr)” yatırımcılardan gelen sorulara, istenen bilgilere hızlı yanıt vermek ve iş akışlarını hızlandırmaya yardımcı olmak için sosyal ağ özelliklerini ve ortak teknolojileri kullanıyor. Yatırımcılara en güncel ve dinamik bilgileri sunmak için portala, bir iç organizasyon ve bilgi yönetimi modeli de uygulandı. Bu iç ağ modeli, Başbakanlık Yatırım Ajansı web portalı ile de entegre çalışarak, değişik departmanlar ve bağlı birimler arasındaki iş akışlarını hızlandırıyor” dedi.
Alpaslan Korkmaz açıklamasında, “Türkiye doğrudan yabancı yatırımlar için tercih edilen ülke olmaya devam ediyor. Bu bağlamda, hizmetlerimizi yeni gruplara, farklı yatırımcılara ve girişimcilere ulaştırmanın önemini fark ettik. Web 2.0 ve sosyal paylaşım ağı araçlarının, yatırımcı topluluğuna daha iyi hizmet sunmamıza ve aynı zamanda da ölçümlenebilir bir yatırım fırsat geçidi oluşturmamıza nasıl yardımcı olacağının belirlemesinde Cisco IBSG güvendiğimiz ortağımız oldu. Web 2.0 ya da bilgi teknolojileri tek başlarına bir amaç olmasa da, yönetim ekibimizin çok sayıda ülkenin iş gereksinimleri ve web stratejileri konusunda karşılaştırma yapmasına ve bu şekilde de ölçülebilir, yüksek düzeyde interaktif bir “tek durak ofis”in yol haritası ile alternatif bir akıllı strateji oluşturmasına yardımcı oldu” dedi.

Cisco IBSG, Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mohsen Moazami ise, “Türkiye, Cisco için çok önemli bir pazar ve iş ortağı olmaya devam ediyor. “Invest in Turkey” portalının önemli özellikler taşıyan modüllerinin hayata geçirilmesinden dolayı Başbakanlık Yatırım Ajansı’nı kutluyorum. İnanıyoruz ki bu portal, daha fazla potansiyel yatırımcıya ulaşacak ve Türkiye’ye daha fazla yatırımcı çekecektir. Başbakanlık Yatırım Ajansı ile Türkiye’nin yatırım dostu bir ülke olma vizyonunu destekleme konusundaki ilişkimizin bu girişimdeki rolünden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Invest in Turkey (www.invest.gov.tr)” portalının özellikleri

Web portal, potansiyel yatırımcıların Türkiye’deki yatırım fırsatları ile ilgili bilgiye ulaşmalarına ve araştırma, değerlendirme yapmalarına olanak sağlıyor. Çöpçatanlık Modülü, girişimcilere işleri ve projeleri ile ilgili uygulamalı bilgileri sunma olanağı sağlarken, yatırımcılara da uygun iş ortağı bulma platformu sunuyor.
Web portalın sunduğu bir diğer akıllı özellik de Yatırım Süreç Sihirbazı. Bu özellik, yatırımcıların farklı sektörlerde yatırım için sektörü anlamalarına, analiz etmelerine ve hazırlık yapmalarına yardımcı oluyor. Bu araç, site ziyaretçilerini basit adımlarla kilit süreçlere yönlendiriyor.
Bilgilere kolay erişimde bir diğer önemli araç olan İnteraktif Harita, yatırımcıların Türkiye haritası üzerindeki kilit önem taşıyan yerler hakkında pratik ve faydalı bilgileri farklı kategoriler altında görüntülemelerine olanak sağlıyor.
www.invest.gov.tr yalnızca yatırımcılara bilgi sağlayan bir web portal değil, aynı zamanda da Başbakanlık Yatırım Ajansı’nın etkinlikleri, belirli sektörlere ilişkin analizleri ve raporlarına, sektörlerle ilgili haberlere erişim imkânı sunan bir veri tabanı olarak öne çıkıyor. Web portala üyelik sistemi ile üye olanlara Otomotik Bülten özelliği ile hazırlanan bültenler gönderiliyor.
Cisco IBSG, geçtiğimiz dört yıl içinde, hükümetin e-dönüşüm gündemine yönelik ortak çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar kapsamında, İstanbul’un Dijital Şehir girişimi, Türk tekstil ve konfeksiyon sektörünün değer zincirinin sanal ortamda kümelenmesi, e-sağlık, e-eğitim ve ilgili toplum kuruluşları için kavram ispatı projelerinde, dönüşümle ilgili bilgi ve deneyimini paylaştı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın