İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

At yarışları toplumu ekonomik ve siyasi açıdan etkiliyor

Bacasız sanayi olarak nitelendirilen atçılık ve yarışçılık sektörü ile ilgili bilinmeyenlerin, sektörün hacminin konuşulduğu panel Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet Homurlu?nun yaptığı açılış konuşması ile başladı. Daha sonra ?Bir tayın doğumundan, yarış hayatına kadar geçen süreci? konu alan kısa bir filmin gösteriminin ardından konuşmacı olarak panele katılan Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu, ?At yarışlarının ekonomik boyutu ve istihdama katkısı? hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Ardından sırasıyla TYAYS Derneği Başkanı, TJK Asli Üyesi ve 22. Dönem Milletvekili İnci Özdemir söz alarak ?At yarışlarının siyasi durumu ve toplum üzerindeki olumlu yansıması?, TRT program yapımcısı ve gazeteci Tayfun Talipoğlu ?Genel olarak toplumda at yarışlarının yeri?, Fotomaç Gazetesi spor yazarı Turgay Demir ?Sporun bir dalı olan at yarışlarının değerlendirilmesi?, Tiyatro oyuncusu Cengiz Küçükayvaz ?Bir tiyatrocu gözüyle at yarışları ve atyarışlarının eğlence olarak toplumda yer bulması?, TJK Asli Üyesi ve Amatör Biniciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selman Taşbek ?Dünyada ve Türkiye?de atçılığın yeri ve atçılıkta eğitim ve öğretimin yeri?, jokey Sadettin Boyraz ?Bir meslek olarak jokeylik?, ve oyuncu Cemal Hünal ?Bir oyuncu gözüyle atla yaşam? konuları hakkında konuşmalarını tamamladılar.

Arel Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve basın mensubunun katıldığı panelde konuşmacıların sözlerini tamamlamasıyla oyuncu Cemal Hünal?a hediye edilecek atın bir portresinin Selman Taşbek tarafından takdiminin ardından soru cevap kısmına geçildi.

Öğrencilerin soruları yanıt bulduktan sonra Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı tarafından, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet Homurlu’ya ve panelde söz alan konuşmacılara birer teşekkür plaketi takdim edildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın