İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TOBB’dan kadın girişimcilere yurt içi fuar katılım desteği

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, kadın girişimcilerin ürettikleri mal ve hizmetleri tanıtırken yeni ticari ilişkiler kurmalarına imkân sağlayacak en etkin platform olan fuarlarda ücretsiz olarak yer almalarını sağlamak amacıyla, ?Yurt İçi Fuar Katılımında Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi? başlattı.

İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen projenin 2010 yılında da sürdürülerek, ülkemizin önde gelen 134 fuarında toplam 679 kadın girişimciye ücretsiz katılım desteği sağlanacak.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’ndan yapılan açıklamada şöyle dendi:

“TOBB?un öncülüğünde kadın girişimcilere sağlanan desteğin maddi karşılığı yaklaşık

2.3 milyon TL tutarındadır. Kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesine yönelik politikalar belirlemek ve bu politikalar doğrultusunda girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek amacıyla, Türk özel sektörünün çatı örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde 2007 yılında  ?TOBB Kadın Girişimciler Kurulu? ve bu kurul ile koordineli çalışmak üzere, Oda / Borsalar bünyesinde ?TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları? kuruldu.”

Kadın Girişimciler Kurulu?nun koordinasyonunda gerçekleştirilecek çeşitli projelerle;

>> Kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek, kariyerlerini geliştirmelerine fırsat sağlamak üzere girişimcilik eğitimleri verilmesi,

>> Girişimciliğe adım atacak kadınlara deneyimli girişimciler yanında staj yapma olanağı sağlanması,

>> Düzenlenecek çeşitli konferans çalıştay ve yarışmalar aracılığı ile kadın girişimcilerin bir araya getirilerek fikir ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşma ortamının oluşturulması, öngörülüyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın