İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YERLİ YAPAY ZEKA FİRMASINDAN DÜNYADA BÜYÜK BAŞARI

Türkiye’nin lider girişimcilik ve inovasyon üssü olan İTÜ ARI Teknokent firmalarından Tazi, Gartner tarafından yayınlanan ve pazardaki trendleri dönüştürme potansiyeline sahip, yüksek teknoloji üretenşirketlerin yer aldığı ‘2019 Cool Vendors in Artificial Intelligence Core Technologies’ araştırma raporunda yer alan dünya çapında dört şirketten biri oldu. Sürekli olarak ve insandan da öğrenen, aynı zamanda yaptıklarını insanlara da anlatabilen yapay zeka ürünleri sunan Tazi, raporda ‘Cool Vendor’ olarak adlandırıldı. Kullanıcıların duyduğu güveni artırmayı teşvik eden açık makine öğrenimi platformu sayesinde Tazi, bu alanda çalışan diğer global şirketler arasından ayrışarak bu unvanı kazandı. Rapora göre; Tazi’nin temel tasarım yaklaşımı, kullanıcıların güvenini kazanmak ve verilerden öğrenmenin yanı sıra onlardan da bilgi edinmeyi kapsıyor. Tazi’nin açıklanabilir yapay zekâ yaklaşımı, makine öğrenimi modellerinin, girdilerin, çıktıların ve işletme değerlerinin anlaşılmasını da içeriyor.

Çataltepe: “Küresel olarak makine öğrenimi teknolojisinin kullanımını artıracağız”

Konuyla ilgili konuşan Tazi’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Zehra Çataltepe; “Gartner’in Tazi’yi ve açıklanabilir yapay zekâ platformumuzu ‘Cool Vendor’ olarak takdir etmesinden dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Maliyetli veri bilimi kaynakları gerektirmeyen ve doğrudan iş analistleri tarafından yönetilebilen işletme dostu yaklaşımımızın, küresel olarak makine öğrenimi teknolojisinin kullanımını ve etkililiğini genişletmek ve yaymak için en uygun yol olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Caltech ve MIT mezunları olan deneyimli çift Zehra ve Tanju Çataltepe tarafından kurulan Tazi’nin temel ürünü; sigorta, finans ve perakende gibi birçok sektörde kullanılan otomatik bir makine öğrenimi platformu. Tazi’nin ürünleri, yapay zekanın bu işletmelerde kullanılma şeklini değiştiriyor. Sürekli öğrenme ve açıklanabilme özelliği olan, heterojen akış verilerinden öğrenebilen ürünler, veri uzmanları tarafından değil doğrudan iş uzmanları tarafından kullanılabilecek bir makine öğrenimi fırsatı sunuyor.

İTÜ ARI Teknokent’in uluslararası hızlandırma programı Innogate’e de katılan Tazi, bu tecrübe sonrasında globaldeki faaliyetlerine hız verdi. Firma halen ABD’de müşteri edinme faaliyetlerine devam ederken, bu yıl içerisinde Hollanda’da yeni bir ofis açtı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın