İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TİMAkademi2023, Anadolu turu Gaziantep’ten başladı

Gaziantepli TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2023 Stratejisini firma düzeyine indirgeme hedefiyle geçtiğimiz yıl “TİM Akademi 2023” projesini hayata geçirdik. 2014 yılında 10 Anadolu kentinde yapacağımız seminerlerin ilk durağı Gaziantep oldu” dedi.
Gaziantepli TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2023 Stratejisini firma düzeyine indirgeme hedefiyle geçtiğimiz yıl “TİM Akademi 2023” projesini hayata geçirdik. 2014 yılında 10 Anadolu kentinde yapacağımız seminerlerin ilk durağı Gaziantep oldu” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), tüm altyapı çalışmalarını tamamladığı ve bir devlet politikası haline gelen ‘2023, 500 milyar dolar ihracat’ hedefine ulaşmak için her anlamda çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda, firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları amacıyla hayata geçirilen“TİMAKADEMİ2023” projesi, İstanbul’un ardından 10 Anadolu kentinde ihracatçılara yol gösterecek. İlk durak ise her yıl artan ihracatı ve ihracatçı firma sayısıyla dikkat çeken Gaziantep oldu. Tüm katılımcıların, Soma’da yaşanan maden ocağı faciasına yönelik taziye mesajlarıyla başlayan ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) salonunda ve yaklaşık 500 ihracatçı firmanın takip ettiği seminere,  TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yanı sıra, projenin iletişim çözüm ortağıVodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, projenin finansman çözüm ortağı HSBC Türkiye, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel katıldı.                                                                                                                   

İhracata dayalı büyüme modeli

Seminerin açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi,  2023 için oluşturulan yol haritasında,Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve ihracat artışı için İhracata dayalı büyüme modeline bağlı kalınması gerektiğini vurguladı. “2023 hedeflerimize ulaşmak için, önümüzdeki 9 yılda, vitesi büyütmek zorundayız. Son 12 yılda ortalama yüzde 14 artış yakaladık, sonraki 9 yılda yüzde 13’ü de yakalarız” diye konuşan Büyükekşi, katma değerli ihracat artışının yolunun Ar-Ge ve inovasyondan geçtiğine dikkat çekti. Büyükekşi, ihracatçı firmaların, gelecek senaryolarını oluşturarak kendi özel hedeflerini gerçekleştirmeleri halinde 2023 hedeflerine ulaşılabiliceğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Biz TİM olarak, 2023 hedeflerimize ulaşmak için 26 sektörümüzle, yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Makro düzeyde strateji koordinasyonu yanısıra mikro ölçekte de firmalarımızı 2023’e hazırlıyoruz. Bu kapsamda küçük, orta ve büyük ölçekteki tüm işletmelerin 2023 hedeflerimize paralel olarak, uzun vadeli senaryolarını gözden geçirerekyeni iş planları oluşturmaları gerektiğine inanıyoruz. 2023 Stratejisini firma düzeyine indirgeme hedefiyle geçtiğimiz yıl “TİM Akademi 2023” projesini hayata geçirdik” Geçen yıl İstanbul’da farklı sektörler için yapılan seminerlerin, 2014 yılında 10 Anadolu kentinde yapılacağını söyleyen Büyüekşi, gittikçe büyüyen ihracat potansiyeli ile Gaziantep’in ilk durak olduğunu sözlerine ekledi.

HSBC küresel ağıyla ihracatçı firmaların yanında olacak

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda, mobil teknoloji olanaklarının gücüyle dış ticaret yapan işletmelerimizin güvenilir iş ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz”
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda, mobil teknoloji olanaklarının gücüyle dış ticaret yapan işletmelerimizin güvenilir iş ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz”

 

HSBC Türkiye, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen, “HSBC Türkiye olarak, ülkemizin uluslararası ticaretten aldığı payın ve şirketlerin bölgesel başarı hikayelerinin daha da artması için var gücümüzle çalışacağız”
HSBC Türkiye, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen, “HSBC Türkiye olarak, ülkemizin uluslararası ticaretten aldığı payın ve şirketlerin bölgesel başarı hikayelerinin daha da artması için var gücümüzle çalışacağız”

HSBC Türkiye Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen de konuşmasında, şirketlere verecekleri desteklerden söz etti. Küreselleşen dünyada firmaların uluslarlarası fırsatları değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yapan Sökmen, “ Günümüzde firmalar, küreselleşen dünyada daha da büyümek ve sağlam adımlarla geleceğe yürümek için uluslararası fırsatları çok daha hassas bir şekilde değerlendiriyor. Türkiye’de faaliyet gösteren şirketler de son yıllarda özellikle dış ticaret alanında hızla büyümeye devam ediyor. Firmaların değişen piyasa ortamında uluslararası bağlantılara sahip olması, bu bağlantıları en verimli şekilde kullanması, sektörler ve piyasalar hakkında bilgi sahibi olarak risklerini en doğru şekilde yönetmesi kritik öneme sahip” diye konuştu. Sökmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Vodafone Türkiye ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, “TİMAKADEMİ Seminerleri” ile çok önemli bir paylaşım platformu oluşturulacağına dikkat çekerek,  “Bu projenin, Anadolu’nun farklı şehirlerinde, çeşitli sektörlerde işlerini daha da büyütmeyi ve uluslararası pazarlara açılmayı hedefleyen şirketler için katma değer sağlayacağına inanıyorum.HSBC Türkiye olarak, ülkemizin uluslararası ticaretten aldığı payın ve şirketlerin bölgesel başarı hikayelerinin daha da artması için var gücümüzle çalışacağız.Türkiye’nin Öncü Uluslararası Bankası” olma stratejimiz doğrultusunda küresel ağımızla, bilgi birikimimiz ve deneyimimizle, Türkiye’deki şirketleri yükselen pazarlarda aktif olarak desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

İhracatçılara mobil teknoloji desteği Vodafone Türkiye’den

Projenin sponsorlarından, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise Türkiye’de dijital dönüşümün lideri olma vizyonuyla faaliyetlerini yürüten Vodafone Türkiye’nin, ihracatçı şirketlere küresel ekonomide daha rekabetçi olmaları için desteğinin son sürat devam ettiğini belirtti. “Giderek birbirine yakınlaşan, daha bağlantılı hale gelen dünyamızda ekonomik rekabet de hızla küreselleşiyor. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için ihracat kapasitesini artırması kaçınılmaz bir zorunluluğa dönüşüyor. Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda, mobil teknoloji olanaklarının gücüyle dış ticaret yapan işletmelerimizin güvenilir iş ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz” diye konuşan Öğüt, 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye’nin uluslararası ticarette kilit bir noktada bulunduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti;

“2013’te toplam 152 milyar dolara erişen ihracatımızın yüzde 60’ının KOBİ’ler tarafından gerçekleştirilmiş olmasıyla, KOBİ’lerin dış ticaret güçlerine destek vermeyi kurumsal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Küresel ölçekte rekabet etmeye çalışan KOBI’lerin bizim gibi küresel ölçekte bir iş ortağı ile çalışmasının en iyi seçim olduğunu düşünüyoruz. Bu vizyonla, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve HSBC Türkiye iş birliğiyle Türkiye İhracat Stratejisi Seminerleri’ni hayata geçirdik. Türkiye ekonomisine can suyu veren, ihracat kapasitesiyle Anadolu’nun öncelikli illerinden Gaziantep’te bu programın ilk etabını hayata geçirmenin gururu içindeyiz. Sürekli yatırımlar yaptığımız Gaziantep’te her ölçekten işletmenin güvenilir iş ortağı olarak onların dış ticaret vizyonuna katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Ali Sabancı başarı hikayesini anlattı

Seminer kapsamında katılımcılara, dış ticaret, markalaşma ve kentin dinamiklerine özel sunumlar da yapıldı. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın, şirketin başarı hikayesini anlatan sunumu büyük ilgi gördü. TİMAKADEMİ2023 senimerleri, önümüzdeki dönemde, Kocaeli, Bursa, Ankara, Adana, Mersin, İzmir, Konya, Denizli, Kayseri kentlerinde de gerçekleştirilecek.

TİMAKADEMİ2023 ne yapacak?

TİMAKADEMİ2023’ seminer liderlerinden Dr. Baransel Atçı,  seminerlerde, Türkiye’nin ‘2023, 500 Milyar Dolar İhracat Hedefini’ gerçekleştirebilmesi için, firmaların kendi bünyelerinde stratejilerini nasıl yürütmeleri gerektiğini, Türkiye hedefini koyarken kullanılan BALANCED SCORECARD yönteminin, şirketlerde yönetim kurulu başkanından tüm çalışanlarına kadar nasıl uygulanacağını,  katılımcılara anlatacak.  Gelen şirket temsilcileri şirketlerin strateji vizyonunu nasıl oluşturacaklarını,  şirketin oyun planını ve değer oluşumunu haritalayarak yolunu basıl tanımlayacağını,  şirketin tüm fonksiyonlarını aynı yönde nasıl koşturabileceğini, şirketin en üst düzet yöneticisinden, uzmanına herkesin plana katkısını nasıl tanımlayabileceğini nasıl ölçebileceğini en önemlisi de dünya/ bölge oyuncusu bir şirket olarak stratejik yürütme çevrimini nasıl yapısallaştırabileceğini öğreniyor olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın