İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MOGUL SAÇ TELİNİN 100’DE 1’İ İNCELİĞİNDE AKILLI KUMAŞLA DEVRİM YAPACAK

Gaziantep’te başlayıp Lüleburgaz ve Amerika’daki üretim tesisleriyle alanında dünyadaki iki şirketten biri olmayı başaran Mogul, geliştirdiği, hybrid teknolojiye dayalı yenilikçi, performans odaklı kumaşlarla pek çok sektörün ezberini bozacak.

Mogul Yönetim Kurulu Başkan Vekili C. Enver Kayalı, kamuoyunun karşısına ilk kez çıktıkları basın toplantısında yüksek teknoloji içeren patentli üretimleriyle moda endüstrisinden ev tekstiline, medikalden otomotive, temizlikten ambalaj sektörüne dek hayatın pek çok alanında önemli değişimlere kapı açacaklarını bildirdi.

  1. kuruluş yıldönümlerinde ürünlerini ünlü modacı Arzu Kaprol’un tasarımlarıyla birleştirdiklerini vurgulayan Kayalı, Türkiye’nin stratejik öneme sahip hazır giyim ve tekstil sektörlerine yeni bir soluk getirdiklerini söyledi.C. Enver Kayalı, alanında Almanya’nın ardından dünyadaki ikinci tesis olma özelliğini taşıyan Lüleburgaz’daki üretim üssünü kısa bir süre önce faaliyete geçirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

75 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA TÜRKİYE’DE TEK DÜNYA’DA İKİ TESİSTEN BİRİNE SAHİBİZ

 “Bugün Gaziantep, Lüleburgaz ve özel davetle kurduğumuz ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki tesislerimizde 7 farklı nonwoven teknolojisi ile kumaş üretiyoruz. İlk günden beri bilinenin ötesinde, hem grubumuzu, hem de ülkemizi farklılaştıracak çalışmalara odaklandık. Bugün 75 milyon dolarlık yatırımla  hybrid teknolojisi kullanarak üretim yapan Türkiye’de tek, dünyada ise iki şirketten biri olmayı başardık. Gerçek manada küresel oyuncu olduk. Yüksek teknolojiye dayalı alt yapımız ve geniş ürün yelpazemiz ile teknik tekstilde devrim niteliğinde yeniliklere imza attık. Teknolojiyi geliştirirken önceliğimizi insan sağlığına verdik.  Uzun dayanımlı mikrofilament kumaşlarımızı bağlayıcı kimyasallar ya da PVC kullanmadan üretiyoruz. Bu da karbon ayak izinin ve çevresel kirliliğin azaltılmasına büyük katkı sunuyor. Burada üretimimizin bazı özelliklerini sizlerle paylaşmak istiyorum;

  • Madaline markası altında geliştirdiğimiz yeni mikrofilament kumaşın yoğun yapısı, çok iyi bir bariyer ve filtreleme imkânı sunuyor. Saç telinin 100’de 1’i inceliğindeki mikrofilamentler çok emici olmalarının yanı sıra nefes alma ve ter atma avantajına sahip bulunuyor.
  • Performans odaklı madaline kumaşlar dayanıklı ve uzun kullanım ömrü sayesinde ekonomik değer yaratıyor.
  • Konvansiyonel kumaşlardan daha hafif olması ve daha hızlı kuruması sayesinde önemli miktarda su, enerji ve deterjan tasarrufu sağlıyor.
  • Çok iyi ısı yalıtımı, rüzgâr direnci ve UV koruma özelliğine sahip olması, moda endüstrisinden, askeri üniforma üretimine dek klasik veya bilinen nonwoven kumaşlardan elde edilemeyen devrim niteliğinde avantajlar sunuyor.
  • Ek uygulamalar ile antibakteriyel ve antialerjen özellik kazandırarak tıp dünyasına farklı açılımlar sunuyoruz. Yüksek teknolojiye dayalı temizlik bezleri ile özel hijyen gerektiren ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, genel hasta odaları gibi mekanların temizliğinde de fark yaratıyor.
  • Ev akarı olarak bilinen mite’lar için bariyer görevi görüyor ve yataklara nüfuz etmesini engelliyor.
  • Geliştirdiğimiz kumaşlar ile otomobil ve binaların ses yalıtımında da çığır açıyoruz. Bu kumaşlar ile yapılan yalıtımlarda hem maliyet hem de zaman avantajı sunacağız.

2017’Yİ 121 MİLYON DOLAR CİRO İLE KAPATACAĞIZ

  1. Enver Kayalı, 2017’yi 121 milyon dolar ciroyla kapatmayı hedeflediklerini ve 4 yıl içinde 200 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Mogul olarak üretimlerinin yüzde 55’ini ihraç ettiklerini bildiren Kayalı, “Başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere 4 kıtada 56 ülkeye ihracat yapıyor ve Türkiye’mize bu yıl 65 milyon dolar döviz kazandırıyoruz” dedi.

MOGUL CEO’SU SERKAN GÖĞÜŞ: TEKSTİL SEKÖRÜNE GÜÇLÜ BİR ALTERNATİF SUNUYORUZ

Üretim tekniği hakkında bilgi veren Mogul CEO’su Serkan Göğüş ise “Endüstri 4.0” konseptine uygun hammadde girişinden kumaş çıkışına kadar olan sürecin hattın ilk çalışması dışında hiç el değmeden kesintisiz gerçekleştiğini söyledi. Göğüş, proses süreçleri ve ürün kalitesinin kamera ve bilgisayar kanalıyla takip edildiğini ifade etti.

Konvansiyonel tekstil üretiminde iplikten kumaşa geçişin birkaç saatten birkaç güne kadar uzayabildiğine dikkat çeken Göğüş, Madaline’da ise hammadde çıkışından kumaş sarımına 3-4 dakika içinde geçildiğini bunun de inanılmaz bir hız, verimlilik ve esneklik kazandırdığını söyledi. Türkiye’nin hazır giyim ve tekstil üretiminde en önemli hammaddelerden birini oluşturan pamuğun yarısını ithalat ettiğini belirten Serkan Göğüş, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Türkiye dünyanın üçüncü pamuk ithalatçısı konumunda bulunuyor. Yıllık 1,4 milyon ton pamuk ihtiyacı olduğu halde 750 – 800 bin ton kadar üretimimiz var. Aradaki farkı yurt dışından karşılıyoruz ve pamuk ithalatı için 2,5 milyar dolara yakın döviz harcıyoruz.  Ülkemizin stratejik öneme sahip sektörleri olan hazır giyim ve tekstil için pamuğa alternatif çözümler bulmak zorundayız. Nonwowen kumaş işte tam da bu noktada insan sağlığına uygun yapısı, maliyet avantajı, tedarik ve uygulama kolaylığı ile girişimcilerimize önemli bir fırsat sunuyor.”

 ARZU KAPROL: MADALINE KUMAŞ MODADA BÜYÜK YENİLİKLERE YELKEN AÇACAK

Moda tasarımcısı Arzu Kaprol ise nonwowen kumaşın yeni bir teknolojik malzeme, hem de uygulama kolaylığı ile hazır giyim ve tekstil üretiminde çok önemli bir alternatif olduğunu söyledi.

Kaprol, “Türkiye, tasarım ve teknoloji alanında önemli bir oyuncu olmaya aday. Bu anlamda Mogul’un geliştirdiği patentli mikroflament kumaşı Madaline, moda üretiminde önemli bir yenilik. Mogul için hazırladığımız Madaline Koleksiyonu teknolojinin elyaf ve üretim boyutunda da ne kadar heyecan verici olabileceğini gösteriyor” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın