İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AVİVASA ZOR KOŞULLARDA YAŞAYAN KADINLARA İŞ İMKANI SUNUYOR

AvivaSA yeni projesiyle ekonomik, psikolojik, fiziksel şiddet gördüğü için ve farklı nedenlerden dolayı kadın sığınma evlerinde yaşamını sürdürmek zorunda kalan kadınlara istihdam imkanı sunuyor. Proje, ekonomik açıdan sıkıntıda olan ama ev dışında çalışamayan kadınlara da iş imkanı sunuyor.

AvivaSA, çağrı merkezi hizmetlerini yürüten ATOS iş birliğiyle gerçekleştirdiği projenin ilk etabını Düzce’de gerçekleştiriyor. Düzce’de kadın sığınma evlerinde kalan ve ekonomik açıdan zor durumda olan kadınlar alacakları mesleki eğitimin ardından iş hayatına katılacak.

Sabancı Holding ve 300 yıllık dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, lise mezunu, kadın sığınma evlerinde yaşamını sürdürmek zorunda kalan, ekonomik açıdan zor durumda olan ve farklı nedenlerle ev dışında çalışamayan kadınların istihdamına katkı sağlıyor. Bunun için çağrı merkezi hizmeti şirketi ATOS iş birliğiyle yeni bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında ilk etapta Düzce’de yaşayan kadınlara AvivaSA çağrı merkezinde iş imkanı sağlanacak. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, İŞKUR ve Düzce Kadın Sığınma Dernekleri işbirliğiyle belirlenen adaylar, online olarak verilecek mesleki eğitimin ardından profesyonel iş hayatına adım atacak.

“Hedefimiz kadınların yanında olmak”

Türkiye’de kadın istihdamının önemine dikkat çeken AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, kadın sığınma evlerinde yaşayan kadınların da istihdam edilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Kuruca: “Bu projemizle kadınların işgücüne katılımını artırmak ve hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlamak amacındayız. AvivaSA olarak aile içi şiddet ve farklı nedenlerle kadın sığınma evlerinde yaşayan ve ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan kadınlara nasıl fırsat sağlarız düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdik. Evden çalışmanın da hayatımıza girmesiyle bu işi çok daha kolay yapabileceğimizi gördük. Düzce’de başlattığımız projemizde ilk etapta 5 kadınla yola çıkmayı planlıyoruz ancak ulaştığımız çalışan sayısını sürekli olarak artırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte farklı nedenlerle kadın sığınma evlerinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayacak durumda olan ama çalışması gereken kadınları değerlendirmeye alıyoruz. Hedefimiz projeyi Türkiye geneline yayarak daha fazla kadının yanında olmak, kadınların işgücüne dahil olmasını ve ekonomik yaşamın içinde yer alabilmesini sağlayıp, yaşam koşullarını iyileştirmek.” dedi.

AvivaSA geçen yıl başlattığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı “TogetHER” programıyla da iş hayatında cinsiyet eşitliğinin önündeki engelleri, hem toplumsal, hem de mikro düzeyde, AvivaSA ve sigorta sektörü bağlamında incelemiş, sivil toplum kuruluşları ve onların analizcileriyle birlikte çalışmalar yürütmüştü. Şirket içinde kurulan, kadın ve erkek çalışanlarından oluşan “Eşitlik Gönüllüleri” ile kadın çalışanların kariyerlerinin önündeki engelleri tespit edip, ortadan kaldırmayı hedefleyen proje faaliyetleri başlatmıştı. Bu aksiyonlarla AvivaSA, hem şirket içinde hem de şirket dışında yürüttüğü projelerle kadınların yanında yer almaya, iş hayatında cinsiyet eşitliğini savunmaya devam etmektedir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın