İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAP TÜRKİYE, “CODE4CLOUD ONLİNE HACKATHON” YARIŞMASI İLE KRİTİK İŞ PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜNE ODAKLANDI

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında pazar lideri SAP Türkiye, iş ortakları için “Code4Cloud Online Hackathon” yarışması düzenledi. Yarışmaya katılan takımlar, SAP tarafından sunulan iş problemleri arasından seçtikleri bir konuda SAP Cloud Platform (SAP Bulut Platformu) içerisindeki servisleri kullanarak çözüm önerileri geliştirdi.
Kapsamlı bir çalışmanın ve jüri değerlendirmesinin sonucunda Renova, geliştirdiği Lifechain çözümü ile birinci oldu. MBIS, oyunlaştırma uygulaması ile Sevilen Marka Olma ve Operasyonel İyileştirme çözümü sayesinde ikinciliği elde ederken ARETE ise Trash2Cash Mobil Uygulaması ile üçüncülüğe hak kazandı.
Günümüzde dijital dönüşüm hızlanırken şirketlerin sağladığı esneklik, çeviklik ve ölçeklenebilirlik nedeniyle bulut teknolojilerine ilgisi de her geçen gün artıyor. Sunduğu çözümlerle şirketlerin dijital dönüşümlerine destek vererek Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunan kurumsal uygulama ve yazılım alanında pazar lideri SAP Türkiye, bulut teknolojilerine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla iş ortakları için “Code4Cloud Online Hackathon” yarışması düzenledi.
SAP’nin 10 farklı iş ortağının katıldığı yarışmada takımlardan; verileri kullanarak yeni iş modeli oluşturma, yeni dünyanın sorunu olan elektronik atık, yeni nesil teknolojiler ile deneyim ve operasyon iyileştirme gibi farklı alanlardaki iş problemlerine dair çözümler istendi. Bu kapsamda takımlar, SAP Cloud Platform (SAP Bulut Platformu) içerisindeki Blokzincir (Blockchain), Nesnelerin İnterneti (IoT), Intelligent RPA (Akıllı RPA – Robotik Süreç Otomasyonu) ve SAP Data Intelligence (SAP Veri Zekâsı) gibi farklı teknolojileri kullanarak yazılım geliştirdi.
Yarışma öncesinde 1 ay boyunca SAP Cloud Platform (SAP Bulut Platformu) servisleri hakkında 5 farklı eğitime katılan takımlar, bu eğitimlerin ardından problem çözme etabında projelerini anlattılar. Sunulan çözümler, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, SAP Türkiye Bulut ve İş Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal, SAP Türkiye Çözüm Grubu Yöneticisi Bilge Akdur, SAP Türkiye Teknoloji ve İnovasyon Danışmanlık Yöneticisi Buğra Tezer, SAP S/4HANA Mimarı Sarhan Polatateş ve SAP Teknik Mimarı Abdülbasit Gülşen’in yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmayı kazanan ilk üç proje; problem çözümünde izlenen adımlar, hikâye anlatımı, çözüm önerisi, demo sunumu ve model geliştirme kriterleri dikkate alınarak belirlendi.
Renova, elektronik atıkların blokzincir altyapısında yönetimi konusunda geliştirdiği Lifechain çözümü ile birinci oldu. MBIS, oyunlaştırma uygulamasıyla sevilen marka olma ve operasyonel iyileştirme çözümü ile ikinci sırada yerini aldı. Elektronik atıkları azaltma amacıyla geliştirdiği Trash2Cash Mobil Uygulamasıyla ARETE ise üçüncülüğe hak kazandı. İlk üçe giren takımlara hediye çekleri teslim edildi.
“Code4Cloud Hackathon yarışmasını müşterilerimizin yaşadığı problemlere çözümler üreten bir alana dönüştürmeyi hedefliyoruz”
SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, ‘’SAP Türkiye olarak bugün 60’a yakın iş ortağımızda ve 1.400’ün üzerinde müşterimizde görev alan 10.000’den fazla SAP Danışmanı ile geniş bir ekosistemiz var. Bu ekosistem içerisinde sürekli olarak inovatif çözümler geliştirmeyi ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına anında cevap verebilmeyi önceliklendiriyoruz. Bu anlamda iş ortaklarımız en büyük destekçilerimiz. Bu yıl iş ortaklarımızın katılımıyla ilk defa gerçekleştirdiğimiz yarışma sayesinde farklı alanlardaki iş problemlerinin çözümüne katkı sağlayacağımıza inanıyorum. SAP Türkiye olarak ilerleyen dönemlerde bu yarışmayı iş ortaklarımızın yanı sıra müşterilerimizin de katılacağı şekilde bir adım ileri taşımayı hedefliyoruz” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın