İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tayvan’ın Akıllı Plastik ve Kauçuk Makineleri Verimli ve Çevreci Üretimi Şekillendiriyor

Tayvan Dış Ticaret Bürosu (BOFT) ve Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi (TAITRA) öncülüğünde bir araya gelen Tayvanlı 4 firma “ Taiwan Excellence Plastik ve Kauçuk Makineleri Online Lansmanı” ile ürünlerini küresel pazardaki alıcılara ve medyaya çevrimiçi lansmanla tanıttı. Günümüzde uluslararası ham petrol fiyatlarının dalgalanması ve çevre bilincinin artması ile plastik atıkların geri dönüştürülme oranı artarken plastik ve kauçuk sektörü önem kazanmaya başladı. Tayvan, dünyanın ilk altı plastik ve kauçuk makinesi ihracatçısı ülkesinden biri olarak, rafine teknoloji ve tutarlı performansa sahip yüksek kaliteli ürünler sağlamasıyla tanınıyor. Uluslararası pazarda ürünleriyle tanınan Tayvanlı 4 firma Tayvan Ekonomi Bakanlığı’na (MOEA) bağlı Dış Ticaret Bürosu (BOFT) ve Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi (TAITRA) tarafından, Tayvan Makine Endüstrisi Derneği (TAMI) ile işbirliği ile bir araya gelerek Taiwan Excellence Plastik ve Kauçuk Makineleri Online Basın Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Organizasyona katılan Fu Chun Shin Machinery Manufacture Co., Ltd. (FCS), ChumPower Machinery Corp., Fong Kee International Machinery Co., Ltd. ve Diing Kuen Plastic Machinery, Co., Ltd. firmalarının temsilcileri İki Bileşenli Enjeksiyonlu Kalıplama Makineleri, Yüksek Hızlı Streç Şişirme Makineleri, Akıllı Tam Elektrikli Şişirme Makineleri ve Endüstriyel Streç Başlık için Beş Katmanlı Ko-ekstrüzyona gibi akıllı üretim çözümlerini tanıttı.

TAITRA Başkanı ve CEO’su Walter Yeh açılışta yaptığı açıklamada, Endüstri 4.0 trendine yanıt olarak Tayvan’ın plastik ve kauçuk makine endüstrisinin sürekli olarak yükseldiğini ve güçlü ICT ve akıllı otomasyon teknolojilerinin bu alanda yeni teknolojiler geliştirmek ve kişiye özel üretim talebini karşılamak için birleştirildiğini söyledi.

BOFT Genel Müdür Yardımcısı Guann-Jyh Lee, küresel plastik kısıtlama sorunlarının artması nedeniyle sektördeki yeni trendin döngüsel ekonomi olduğunu ve bu nedenle üreticilerin yeni üretim düzenlemelerine hızla yanıt verebilmeleri gerektiğini vurguladı. Tayvan ayrıca, düşük gürültü, düşük titreşimin yanı sıra güç, soğutma suyu ve işletme maliyeti tasarrufu özelliklerine sahip, iyi çevresel performanslı elektrikli enjeksiyon kalıplama makinelerinin üretimine de hız vermiş bulunuyor.

Toplantıda ürünlerinin tanıtan 4 Tayvanlı firma;

Fu Chun Shin Machinery Manufacture Co., Ltd. (FCS) Satış Müdürü Neilson, “Akıllı Robotik Endoskop Cerrahisi” konusunda bir sunum yaptı. Neilson, günümüzde çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için FCS’nin kendini sektörün uygulama kapsamını genişleten özelleştirilmiş, çok bileşenli enjeksiyon kalıplama makineleri geliştirmeye adadığını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldığını belirtti.

ChumPower Machinery Corp. Satış Destek Mühendisi Tony Wu, sunumda “Yüksek Hızlı Streç Şişirme Kalıplama Makinesi: L Serisi” üzerine yoğunlaştı. Rakipleri saatte 1.800 – 2.000 şişe kapasitesine sahipken, kendi makinelerinin saatte 2.250 şişelik bir kapasite ile dünyadaki en hızlı şişirme makinesi olduğunu söyledi. PEPSI, Kao, LOTTE ve daha pek çok global markanın PET şişe üretimi için ChumPower makinelerini kullandığını belirtti.

Fong Kee International Machinery Co., Ltd.’i temsilen Charles Wei, “Akıllı Tam Elektrikli Üç Katmanlı Şişirme Makinesi-Endüstri 4.0”ı tanıttı. Modelin çevre dostu olduğunu vurgularken, spesifik olarak ortalama güç tüketimini % 18, özgül enerji indeksini % 22, gürültü düzeylerini 20db ve CO2 emisyonlarını % 42,4 azaltmakla birlikte üretim oranını % 13,3 arttırdığını ifade etti. SCADA sistemi ile donatılan bu makine, uzun vadeli üretimde verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve karlılığı artırmak adına daha fazla analiz edebilmek için tüm datayı toplayabiliyor.

Diing Kuen Plastic Machinery, Co., Ltd. Başkan Yardımcısı Eric Wei, ” Endüstriyel Streç-Kaput için Beş Katmanlı Ko-ekstrüzyon sizi akıllı üretime yönlendiriyor.” dedi. IIoT uygulamasıyla ürünün uzaktan servis, algılama ve otomatik çevrimiçi çalışma sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca müşterilerin, COVID-19 salgını sebebiyle büyük önem arz eden yüz yüze etkileşimden kaçınmak istediğini ve çalıştırma ortamındaki zorlukları ortadan kaldırmak için artırılmış gerçeklik kullanım kılavuzunu kullanabileceklerinin altını çizdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın