İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

UHKİB, ENDÜSTRİ 4.0’A ENTEGRE İÇİN SAHADA

Uludağ Hazır Giyim veKonfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB), Ticaret Bakanlığı’nın 2010/8sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi HakkındaTebliğ kapsamında yürüteceği, ‘Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe Endüstri4.0 Entegrasyonu’ projesinin danışmanlık faaliyetlerine başlandı.

UHKİB’in, dünyanın 7.büyük ihracatçısı olan Türk hazır giyim sektörünün, küresel ticaretteki payınıartırmak ve yüksek katma değerli ihracatta öncü olmasına katkı sağlamakhedefiyle yola çıktığı ‘Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe Endüstri 4,0Entegrasyonu UR-GE Projesi’nde yer alacak 8 firma için Akbaşlar Holding’depandemi kuralları çerçevesinde tanışma toplantısı düzenlendi.

UHKİB tarafındanyürütülen proje kümesinde yer alan 8 firmanın Endüstri 4.0 proje yol haritasıiçin danışmanlık faaliyeti yapacak olan Akbaşlar Holding’de düzenlenen toplantıda,Bosch Endüstri 4.0 uzmanları tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

“İnsanfaktörü olmadan endüstriyel devrim tamamlanamaz”

30’un üzerinde firmayadanışmanlık gerçekleştiren Bosch Endüstri 4.0 uzmanları tarafından; Endüstri4.0 entegrasyonunun bir dijital dönüşüm süreci olduğu; fakat en iyi makinelerinbile yetkin bir organizasyon olmaksızın bir anlam ifade etmeyeceği vurgulandı.İnsan faktörü olmadan endüstriyel devrimin tamamlanmasının söz konusuolmadığının da vurgulandığı toplantıda, Endüstri 4.0’ın gidişatı konusu detaylıbir şekilde ele alındı. Program kapsamında genel olarak mevcut durumda nelerinyapıldığı ve sonuç olarak ne elde edileceği üzerine de detaylıca konuşuldu.

İnteraktif bir şekildedevam eden toplantı, soru cevap bölümü ile sona erdi. Toplantı sonundadanışmanlar, çalışmalarına, saha ziyaretleriyle devam ettiler.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın