İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turizm elçimiz İbil, Çinlilere ‘Oralet’ demeyi öğretti

Aydın Nazilli 1982 doğumlu Volkan İbil, Türkiye, Fransa Paris ve Çin’in Hong Kong özel bölgesinde  çeşitli otellerin barlarında çalıştı. Şimdi de Çin’en en yüksek binasındaki Shangri-La Otelinin Atmosphere Bar’ında oralet adıyla kokteyl hazırlayıp Çinlilere de ‘Oralet’ demeyi öğretti…

Kerem Köfteoğlu’na bilgi veren İbil, Muğla Anadolu Otelcilik ve Turizm Servis /Bar bölümünden mezun olduktan sonra, Türkiye, Fransa Paris ve Çin’in Hong Kong özel bölgesinde çeşitli otellerde çalıştığını söyledi. İlk stajını 2001’de Marmaris Veronica Bar’da yaptı. Dört yıl sonra Bodrum’daki Club Catamaran’da  sigortasız, güvencesiz çalıştı. Sonra Bodrum’un en iyileri olarak bilinen üç otelin bar müdürlüğünü yaptı. Otel yönetimi onu 2016 yılında önce Hong Kong, ardından Paris’teki tesislerinde çalışmaya yolladı.

İbil, Hendrick’s Gin’in yeni açılan üretim tesisleri için Londra ve İskoçya’da verilen davetlerde Türkiye’yi temsil etti. Sri Lanka’daki bir otelde çalışma için sözleşme imzalayan İbil, bir hafta önce yaşanan terör saldırısından dolayı rotayı Pekin’e kırıp burada bir otelde çalışmaya başladı.

Kendi konseptini yarattı

“Biz barmenler sadece bira kapağı açan, cool görünen dövmeli asi çocuklar değiliz” diyen İbil bu konudaki görüşlerini şöyle özetliyor: “Bizler birer psikolog, kimyager, Show men, komedyeniz. Ayrıca üreten yaratıcılarız. Her birimiz bu yarışta biraz daha öne çıkabilmek işimizi daha iyi yapıyoruz. Daha yaratıcı olmak ve denenebilecek yeni tatlar arıyoruz. Bunları bulduğumuzda misafirlerimize sunuyoruz. Bu da bir sanattır. Bu yüzden kendime ait ‘LiquidArtMan’ konseptini yarattım. Sosyal medyada bir farkındalık yaratmak için bu adı kullanıyorum.”

Atmosphere Bar, Çin Dünya Kulesi’nin 80’nci katında yer alan Shangri-La Otelinin çatı katında yer alan  Atmosphere Bar’ı 10 yıl önce Türk barmen olan Serhan Kuşaksızoğlu yönetti. Burası açıldığı günden beri Pekin’in en iyi barı olarak hizmet verdi. Bar, Pekin’in kuş bakışı seyredilebildiği, ünlü Yasak Şehir manzarasıyla öne çıkıyor.

Kuşaksızoğlu’nun Almanya’daki Kempinski Otelde görev alması üzerine geçen yıl bayrağı kendisinden alan İbil, misafirlerin karşısına altı ayda bir değiştirdiği kokteyl menüsü, öğleden sonra Türk çayı-kahvesi sunumları ve çeşitli workshoplarla çıkıyor. Bitez Garden adıyla bir kokteyl hazırladığını hatırlatan İbil bununla ilgili yaşanan ilginç gelişmeyi şöyle anlatıyor: “Bu kokteyl oralet’e benzediğinden adını soranlara şaka yollu ‘oralet’ dedim. Bu ad öylesine tuttu ki, artık Çinliler bile oralet demeyi öğrenip bunun siparişini ‘bana bir oralet’ diyerek vermeye başladı.”

Aynı zamanda  World TOP 100 Bartender adayı olan İbil’in Türk lezzetlerine özgü sunumları bunlarla sınırlı değil. Nitekim, pazar günleri açık büfe uygulamasında misafirlere Türk atıştırmalık ve tatlılarının yanı sıra, Türk rakısı, ıhlamurlu viski, sumaklı kokteyl, mandalina reçelinden kokteyl, kışın ise sahlep ve tarhana çorbası ikram ediyor. Türk lezzetlerinin tanıtım elçiliğini yapan İbil, hazırladığı rakılı kokteyllerden birinin adını da “Bandırma Vapuru 1919” olarak koydu…

Atmosphere Bar’ın, Avrupa tarzı içecek karıştırma sanatının zarafetine sahip, canlı müzik ve eğlenceler de sunduğunu hatırlatan İbil, gönüllü olarak üstlendiği turizm elçiliği hakkında şu bilgileri veriyor: “Yeni tatlar yaratmak mesleğimizin bir parçası. Bunu yurtdışındayken kendi kültürümü kullanarak yapıyorum. Böylece ülkemi daha iyi tanıtabileceğime inanıyorum. Türk lezzetlerini içeren yeni projeler üzerinde çalışıyorum. Yakında barımıza gelecek misafirlerimizin karşısına, Türk lezzetleriyle ilintili yeni sürprizlere çıkacağım.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın