İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAMSUN’UN GURURU ULUSOY UN, YARIM ASRI DEVİRDİ

Samsun’un halka açık tek şirketi, her yıl düzenli olarak TİM 500, İSO500 listelerinde yer alan Ulusoy Un, 50. yaşını görkemli bir geceyle kutladı. Temelleri Fahrettin Ulusoy tarafından 25 Şubat 1969 yılında atılan Ulusoy Un, kurulduğu tarihe atfen 25 Şubat Pazartesi akşamı Samsun Sheraton Grand Otel’de kutladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın katılım gösterdiği kutlamanın açış konuşmasını yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, “’Gelenekten geleceğe’ sloganıyla çıktığımız bu yolculukta 50. yılımızı geride bırakmış oluyoruz. Bir zahire dükkanından un fabrikasına doğru giden hikayenin temellerini babam Fahrettin Ulusoy attı. Ona çok şey borçluyuz. Onunla gurur duyuyoruz. Bugün Ulusoy Un, Samsun’un halka açık tek şirketidir. Hissedarlarımıza teşekkür ediyoruz. Samsun’un en büyük ihracatçısı olan firmamız bugün 8 ülkede faaliyet göstermekte 84 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Ulusoy Un ailesi olarak hedefimiz 2069 yılında dünyanın ilk 10 tarım firmasından biri olmayı hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısında yeni Samsun Organize Gıda Sanayi Bölgesi’nde şu anda 60 milyon TL yatırım bedelini bulan yeni fabrikamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Yeni kurduğumuz fabrika 600’er ton üretim yapacak üç ayrı etaptan oluşuyor. Hepsini tamamladığımızda günlük bin 800 ton ilave kapasite gelecek. Diğer bir yandan ise Çorum Alaca, Yozgat Sorgun ve Samsun’da lisanslı depo yatırımlarında bulunduk. Önümüzdeki dönemde lisanslı depoculuk yatırımlarımız için çalışma içerisindeyiz.” açıklamalarında bulundu. 

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy’dan sonra konuşma yapan Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy ise gecede kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettikten sonra “Bugün 50. yılımı sizlerle kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Duygularımı açıklamaya kelimeler yetmiyor. Ulusoy Un’un 50. yılını kutlarken, zorluklar içerisinde şirketimi kurup başarılı yolculuğumu kitapta anlattım. Kitabımı okumanız beni çok mutlu edecek. Eşime, oğullarıma ve torunlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. Ulusoy Un’da 30 yılın üzerindeki çalışanlara plaket verildiği gecenin sonunda Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, başarının arkasındaki Ulusoy Un çalışanlarını sahneye davet ederek hep birlikte 50. yıl pastası kesildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın