İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MEVLANA’NIN İZİNDE AŞK YOLCULUĞU ŞEB-İ ARUS İLE BAŞLIYOR

Hz. Mevlana, ölüm gecesinin ‘Şeb-i Arus’ yani düğün gecesi olarak anılmasını, yas, matem, ağlama yerine sevinç ve kutlama yapılmasını ister. Çünkü Hz. Mevlana’ya göre ölüm günü Sevgili’ye, Hakk’a kavuşma günüdür. 

Konya’da ilk rotanız Anadolu Selçuklu devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan Mevlana Celaleddin Rumi ile hocası Şems-i Tebrizi’nin ders verdikleri Karatay Medresesi olacak. Sonrasında ise Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesi, Şems-i Tebrizi Türbesi, Üçler Türbesi, İnce Minerali Medrese, Alaaddin Camii, Alaaddin Tepesi, Rükneddin Kılıçarslan Köşkü, Şems-i Tebrizi Camii görülebilecek yerler arasında bulunuyor. Ardından ise Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü anma törenleri dahilindeki Mevlevi Sema Törenleri’ni ve Sema törenini izleme imkanı bulacaksınız.

Konya’da bir sonraki rota ise Meram Bağları olacak. Ardından Selçuklu ve Osmanlı döneminde İpek ve Baharat yolları üzerinde olması nedeni ile ticari anlamda önemi büyük olan Sille’ye doğru yola çıkılacak. Konya’da yaşayan Mevlevi dervişleri tarafından sıkça ziyaret edilen Sille’nin ardından bir sonraki rota ise Çatalhöyük ve Çatalhöyük Neolitik Kenti olacak. Ayrıca dileyenler için rota Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne çevrilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın