İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EN AZ ÜÇ YERLİ OTOMOBİL ÜRETİLMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı”nda, yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan açıklamasında, ‘Türkiye’nin otomobili için elini taşın altına koyan babayiğitlerimizi ilan edeceğimiz bu toplantının ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Girişim grubu oluşturulması için bu ana kadar çaba gösteren herkesi tebrik ediyorum’ demişti. İlk yerli otomobile Türkiye’nin birçok kurumundan sipariş verilmeye başlandı. Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu tarafından yapılacak olan yerli otomobile talep yağıyor.

“En az 3 yerli otomobil üretilmeli ”

Gerçekleşen törende sektör temsilcileri ile birlikte yerlerini aldıklarını vurgulayan Auoba İnovasyon Yönetim Kurulu Başkanı İskender Aruoba “Bu beşli babayiğit mekanizmasının nasıl çalışacağı ile alakalı pek fikre sahip olamadık ama şunu söylemeden de geçmemek lazım. Otomobil sektörüne bu kadar ilgili bir Cumhurbaşkanımız olduğu için çok şanslıyız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretebilmenin ne kadar önemli olduğunun farkında. Onun fikirlerini uygulama noktasında başarılı projeler üretilebilseydi biz şu an yerli otomobile binecek konumda olurduk. Yapılması gerekenler üzerinden geçmek gerekirse; tek otomobil üretilmesi hususunda büyük yanlış yapılıyor. Tek yerli otomobilden bahsediliyor. Asla bu şekilde yol alınmaması lazım. En az 3 otomobil olmalı ki dünya piyasasındaki rekabete katılabilsin. Bunun dünyada da çok güzel örneklerini görüyoruz. Atölyeden fabrikaya geçildikten sonra 5 bin marka üretilip sadece 50 küresel firma şu an piyasada var. Bizim tek yerli otomobilimiz tutmazsa başka şansımız olmaz. Muhakkak otomobili yaratacak olan başka gruplar yatırımcılar ile bir arada olunmalıdır. Yeni teknoloji de mutlaka kullanılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Üretim yapabilecek potansiyele sahibiz”

Kolejli İşadamları Derneği Başkanı Hakan Çınar ise yapılan girişimlerin sonuçsuz kalmaması adına çalışmaların hız kesmeden devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Çınar sözlerine şöyle devam etti: “ Cumhurbaşkanlık tarafından çalışma grubu kurulacağı ve çalışmaların bu yönde devam edeceği söylendi. Hız kesmeden bu yolda devam edilmelidir. Ülkemizde bu amaç uğruna çalışan ve bu yolda ilerleyen çok fazla gencimiz ve girişimcimiz bulunmakta. Bu girişimcilerimize destek olunması yolunda ilerlenmeli, devletimizin daha fazla elini taşın altına sokması gerekmektedir. Yerli otomobil demek ülke ekonomimiz için gelişim ve dünya pazarına açılmak demektir. Şu an bir otomobili üretecek her türlü teknolojik donanımıza sahibiz. Enerjimizi ve bu donanımı doğru kullanmakta fayda var. Bu anlamda yarım asırdır çaba gösteren sevgili KİD üyemiz Auoba İnovasyon Yönetim Kurulu Başkanı İskender Aruoba’nın çalışmalarını ve yorumlarını takdir ile karşılıyoruz”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın