İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KOBİ’LER İŞİNİ ABONELİK E-TİCARET İLE BÜYÜTÜYOR

E-ticaret sektörünün yeni oyuncusu abonelik e-ticaret modeli, KOBİ’ler için yepyeni bir iş sahası sunuyor. Türkiye’de ilk kez anahtar teslim abonelik e-ticaret çözümü sunan Startsub, KOBİ’lere abonelik e-ticaret işi kurmaları için gereken tüm teknik altyapıyı sağlıyor. Bunun içinde internet sitesi, entegre ödeme sistemi ve sipariş/abone/ürünlerin yönetebileceği yönetim paneli de yer alıyor.  Startsub olarak KOBİ girişimlerini kurdukları e-ticaret altyapısıyla çok daha ulaşılabilir kıldıklarının altını çizen Startsub CEO’su Deniz Kuran, “Bizim için önemli olan KOBİ’lerin işinin büyümesidir. Bizimle çalıştıklarında ayrıca bir internet sitesi tasarımcısı, yazılımcı veya ajansla çalışmalarına gerek kalmıyor. Startsub’ın sunduğu anahtar teslim çözüm ve düşük başlangıç maliyeti sayesinde büyük sermayesi olmayan KOBİ’ler bu alanda rahatlıkla iş kurabiliyor. KOBİ’lerin işi devam ettiği müddetçe onların teknoloji partneri olarak birlikte iş yapıyoruz” dedi.

KOBİ’lerin abonelik e-ticaret modelinde iş yaparak birçok avantaj elde ettiğinin altını çizen Kuran, “Abonelik e-ticaret modelinde iş yapan KOBİ’ler öncelikle müşterilerine tek seferlik satış yerine her ay/hafta düzenli satış yaparak, düzenli gelir elde eder. Aboneleri ile uzun süreli ilişki içinde olarak, müşteri kazanım maliyetlerini düşürür. Her ay önce ödemeyi alıp, başarılı olan ödemelere göre ürün/hizmeti sağladığı için stok tutmadan veya minimum stok maliyeti ile operasyonunu götürebilir. Ayda sadece bir kere tahsilat, kutulama, kargolama vb. operasyonel işlerle uğraşır ve bundan dolayı zaman kazanır. Düzenli müşterilerini faturayı ödediler mi ödemediler mi diye takip etmekle uğraşmaz” diye konuştu.

KOBİ’lere özel abonelik modelleri

KOBİ’ler için abonelik e-ticaret modelleri de öneren Kuran, “Özellikle düzenli tüketim alışkanlığının olduğu yiyecek-içecek (çay, kahve, su, ekmek, yumurta vb.), evcil hayvan (mama, oyuncak vb.), kişisel bakım (tıraş bıçağı, bebek bezi, tuvalet kağıdı, kozmetik vb.), hobi (kitap, oyun, çiçek vb.) hizmet (kuru temizleme, mali müşavirlik, otopark vb.) sektörleri abonelik modeline çok uygun sektörlerdir” şeklinde konuştu.

KOBİ’lerin yeni çözüm ortağı: Startsub!

Kuran, “Bir KOBİ iseniz büyük ihtimalle iş hayatınızın bir döneminde bu dört sorundan en az birini düşünmüşsünüzdür:

  • Yeni işimi kurdum, ilgi de var, ancak bir gelen bir daha ne zaman gelecek bilmiyorum, o kadar da pazarlama yatırımı yapmıştık.
  • Stok tutmam gerek, depodur, elemandır derken maliyetler coştu, hiç böyle tahmin etmiyordum.
  • Müşterilerime her ay fatura kesiyorum, gönderiyorum ama ne ödeyen var, varsa da en az 3-4 ay sonra ödüyor.
  • Her gün ayrı sipariş takip etmek, kargo yollamak, müşteri ile ilgilenmek beni yordu, böyle ne kadar süre daha devam edebilirim bilmiyorum.

Ancak artık yalnız değilsiniz. Büyük hayallerle kurduğunuz işiniz size düzensiz gelir, yüksek operasyonel maliyetler, büyük zaman kaybı vb. sebeplerden dolayı artık eskisi gibi keyif vermiyor olabilir. Bu durumda size dünyada son yıllarda hızlı büyüyen abonelik iş modelini öneriyoruz” dedi.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın