İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’den yükselen bir yıldız: Melis Kahya

Türkiye’deki öğrenimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra, Yale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Ekonomi Fakültelerinden şeref listesinde yer alarak, çift ana dal diploması ile mezun olan Melis Kahya, döneminin akredite Elektrik Mühendisi tek kadın mezunu oldu.

IBM, PwC, HSBC ve JPMorgan (JPM) şirketlerinde staj yapan Melis Kahya, tam zamanlı iş yaşamına JPM New York merkezinde yatırım bankacısı olarak adım attı. İlk yılında, tüm dünyada JPM şirketlerindeki ‘en başarılı analist’, ikinci yılında ise “JPM Global Analist Eğitim Programı”na eğitmen olarak seçildi.

Stanford Üniversitesi’nde aldığı MBA eğitimi sırasında; kadınların sağlık, eğitim ve yetkilendirilme sorunlarına odaklı uluslararası kuruluşlara imkan ve bağışlar sağlamak amacı ile 11 kız öğrencinin oluşturduğu, halen faal olan, “11Empowered” adlı filantropi networkunu kurdu. Stanford’dan şeref listesinde mezun olan Melis Kahya, Türkiye’de Migros’a yatırım yapmış BC Partners’ın Londra ofisinde çalıştı.

Şubat 2016’da General Atlantic Şirketi’nin New York merkezine katılan ve daha sonra şirketin; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki perakende ve tüketici operasyonlarını oluşturmak ve yürütmek üzere New York’tan Londra’ya taşınan Melis Kahya, General Atlantic’in sponsorluğunda Harvard’da düzenlenen “Yatırımda Kadınlar” zirvesinde General Atlantic’in yüzü oldu.

Şu anda General Atlantic’in yönetim kurulunda yer alan ve İskandinav sağlıklı meyve suyu barı zinciri olan Joe & Juice’un yatırımlarını yöneten 34 yaşındaki Melis Kahya, Mart ayında ‘‘Amerika’da 40 Yaş Altı En Etkin 40 Türk Genci’’ listesine de adını yazdırdı.

Kadınların ve kız çocuklarının eğitimi ve güçlendirilmesi üzerine çalışan organizasyonlara destek vererek kadınların toplumda her zaman söz sahibi olmasına katkıda bulunan Melis Kahya, daha pek çok yeni başarıya imza atmak için özveri ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın