İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GIG, Türkiye pazarına satın almalarla iddialı giriş yaptı

Kanada merkezli Fairfax ile Kuwait Projects Company’nin (KIPCO) ana hissedarı olduğu GIG; 2016 Haziran ayında TÜRSAB’a ait Turins Sigorta’nın % 90 hissesini satın alarak Türkiye pazarına giriş yaptı. Bu satın almanın ardından Amerika ve Asya’daki sigorta şirketlerine ek olarak; Polish RE, Odyssey RE, Advent, Singapore RE ve farklı 6 reasürans şirketiyle Lloyds sendikası lideri Brit Insurance’ın da sahibi olan Fairfax, geçtiğimiz aylarda AIG’nin 6 Latin Amerika ülkesi ve Türkiye’deki sigorta operasyonuyla 6 Doğu Avrupa ülkesindeki yenileme haklarını da satın alarak, sigorta sektöründeki son dönemin önemli satın almalarından birine imza attı. Fairfax, Türkiye özelinde hisselerini GIG’ye satarak Türkiye’de iki farklı marka yerine, iki şirketi “Gulf Sigorta” markası altında birleştirerek faaliyetlerini sürdürecek. Satın alma ve birleşme çalışmalarıyla Gulf Sigorta, yenilikçi ürünleri ve hizmet anlayışıyla Türkiye pazarında etkin bir rol alacak.

İki ayrı satın alma ile Türkiye’ye oldukça iddialı ve güçlü bir giriş yapan GIG; Moody’s’den A3, AM Best’ten A+ (Excellent) kredi notu almış olan finansal yapısı oldukça güçlü bir şirket. İki dev şirketin bilgi ve tecrübesinin ortaklığında 9 farklı ülkede 16 şirket ile faaliyetini sürdüren GIG’nin, % 41,4 hissesi Fairfax, % 44 hissesi KIPCO ve kalan hisseleri ise halka açık. KIPCO’nun Türkiye’deki bir diğer dolaylı yatırımı ise Burganbank.

“Yolumuza daha güçlü devam edeceğiz”

Türkiye’nin en beğenilen sigorta markası olmak vizyonuyla yola çıkan Gulf Sigorta’nın, çok uluslu yapısının vermiş olduğu avantajla hem kurumsal hem de bireysel sigortalarda iddialı hedefleri olduğunu belirten Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, “Satın alma süreçlerimizin tamamlanmasıyla 2017’nin 2. yarısından itibaren yolumuza daha güçlü devam edeceğiz. Güçlü finansal yapımız ve özellikle seyahat, sorumluluk, ferdi kaza ve finansal sigortalar gibi yüksek nitelikli ürünlerdeki uzmanlığımızla müşterilerimize tüm süreçlerde eşsiz bir hizmet garantisi sunuyoruz. Finansal gücümüz ve hizmet farklılıklarımız ile hem müşterilerimiz hem de dağıtım kanalımız tarafından tercih edilen sigorta markası olmayı sürdürecek ayrıca yeni ürünler ve alternatif satış yöntemleri ile tüm dağıtım kanallarımıza farklı bakış açıları sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Gulf Sigorta’nın konusunda bilgili ve dinamik ekibi, güçlü finansal yapısı ve uluslararası tecrübesiyle Türkiye sigorta pazarının önemli oyuncularından biri olacağını belirten Sağıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağlı olduğumuz Gulf Insurance Group’un faaliyet gösterdiği 9 ülkedeki başarı hikâyelerinin benzerlerini Türkiye’de yazmaya hazırız. Hedeflerimiz büyük ve iddialı.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın