İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TİM, Büyükelçiler Buluşması’nı Çanakkale’de düzenleyecek

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde ülkelerarası işbirliği fırsatlarının artırılması amacıyla bir forumun düzenleneceği etkinlikte, Gelibolu Anıtları, Truva, Assos gibi tarihi-kültürel varlıklar ve turistik yöreler ziyaret edilecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), dış ticareti canlandırmak ve 2023 yılında 500 milyar ihracat hedefine ulaşmak için hayata geçirdiği en önemli tanıtım etkinliklerinden olan Büyükelçiler Buluşması’nı bu yıl Çanakkale’de düzenleyecek. İlki 2014 yılında Mardin, ikincisi geçen yıl Trabzon’da gerçekleştirilen etkinlik, 76 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokratın katılımıyla bu yıl 2-4 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dış ticaret hacminin yüzde 50’sini aşan ülkelerin temsilcileri TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliğinde ağırlanacak.

İtalya’dan Brezilya’ya, İsrail’den Malezya’ya birçok ülkenin büyükelçi ve temsilcisinin katılacağı organizasyonda TİM, Türkiye’nin ekonomiden siyasete güçlü imajının anlatılarak işbirliği fırsatlarının artırılmasının hedeflendiği bir forum düzenleyecek. Etkinlik süresince ayrıca tarihi, kültürel ve turistik yöreler de ziyaret edilecek. Bu kapsamda Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale deniz ve kara muharebelerinin yapıldığı, şehitlikler, anıtlar ve savaş kalıntılarının yer aldığı tarihi ve kültürel varlık olan Gelibolu Anıtları ile Truva, Assos gibi tarihi-turistik yöreler de ziyaret edilecek.

Ülkelerarası işbirliği için önemli fırsat

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Büyükelçiler Buluşması’nın Türkiye’nin sahip olduğu potansiyelin keşfedilmesi ve ülkelerarası işbirliği fırsatlarının hayata geçirilmesi bakımından önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye’nin ihraç ettiği ürünlerin kilogram değerini daha da yükseltmek için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya odaklandıklarını söyleyen Büyükekşi, “Ülkelerarası işbirliği, inovasyonda daha çok başarı demek. Türkiye’nin dört saatlik uçuş mesafesinde 56 ülke, 1,5 milyar nüfus ve 10 trilyon dolarlık dış ticaret hacmi var. Türkiye ile işbirliği, çok geniş coğrafyalara erişim anlamına geliyor. Kazan-kazan prensibiyle çok başarılı ortaklıklara imza atabiliriz. Tüm ülkeleri, Büyükelçiler Buluşması’nda işbirliğine davet ediyoruz” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın