İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa ve Arap kamuoyuna Türkiye’yi anlattılar

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection, yayına hazırladığı Turkey Discover the Potential (TDP) ile Türkiye’nin tanıtım çabalarına bir yenisini ekledi.

Ekonomi Bakanlığı’nın himayelerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteği ile hazırlanan TDP’nin ağustos ayı sayısıyla Türkiye’nin ihracat ve turizm potansiyeli dünyanın gündemine taşındı.

Dün Daily Telegraph’la İngiliz okuyucularla buluşan Turkey Discover the Potential, yarın yani 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yılında Die Welt ve Welt Kompakt ile Alman okuyuculara, Le Figaro ile Fransızlara, Al Ittihad ve The National gazetesi ile de Arap okuyuculara ulaşacak.

Avrupa basınının önde gelen saygın gazetecilerinin Türkiye ile ilgili makalelerine de yer verilen Turkey Discover the Potential’in (TDP) bu sayısında; Türkiye’nin güçlü ekonomisine vurgu yapılarak, ekonomik verilerin yanısıra turizm potansiyeli ve kültürel unsurlar ele alındı. TDP’nin ağustos sayısında; Anadolu’nun kıyı kesimlerinde yıllık 3,6 milyon tonluk narenciye üretimi yapıldığına işaret edilerek Türkiye’nin, üretim ve ihracatta geleneksel olarak dünyada ilk beşte yer aldığına dikkat çekildi.

17 çeşit fındık üretiliyor

Fındık üretiminde de Türkiye’nin dünya lideri olduğuna vurgu yapılan bir başka değerlendirmede, şu bilgiler dikkat çekti;

Türkiye’de 17 çeşit fındık yetiştiriliyor. Üretilen fındığın 714 milyon dolarlık bölümü Almanya’ya ihraç ediliyor. Fransa’ya 291 milyon dolarlık, İngiltere’ye 56 milyon dolarlık fındık ihraç edildiği kaydedilen yazıda Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılan fındığın da 8,7 milyon dolarlık değere ulaştığı belirtildi.

Türkiye doğaltaş üretiminde de lider

TDP yayınında, doğaltaşları binlerce yıldır kullanan Türkiye’nin hem hacim, hem de ürün çeşitliliği açısından, mermer başta olmak üzere doğaltaş rezervlerinde dünyanın lider ülkelerinden biri olduğuna vurgu yapıldı.

Türkiye’nin, iklimlendirme sektörünün en önemli ürünlerinden olan klima konusunda da çok ileri bir konumda olduğu TDP yayınlarında öne çıkan haberlerden bazıları oldu.

TDP yayınında ayrıca, tekstil, süs bitkileri ve halı sektörü de yabancı okuyuculara anlatıldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın