İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aile bütçesine 268 TL’lik katkı

Büyük veri ve nesnelerin interneti ile hayatımıza girecek olan Tüketici 4.0’ın Türkiye Tasarruf Analizi yapıldı. Büyük veri danışmanlık ve eğitim şirketi Analytics Center’ın araştırmasına göre büyük veri bağlantılı çözümlerin tüketicilerin hayatına uyarlanmasıyla Türkiye’de ortalama bir ailenin aylık giderlerinde 268 TL tasarruf sağlanabilecek.

İnternete bağlı cihaz sayısının 2020 yılına kadar 13 milyardan 50 milyara ulaşacağını, büyük veri endüstrisinin ise 2015 yılında 125 milyar dolarlık bir büyüklüğe eriştiğini belirten Analytics Center/ smartcon Kurucu Ortağı Hamit Hamutçu, “Gelişen bu yeni teknolojiler, günlük hayatımızın her alanına dokunacak. Bu yeni dönem, Endüstri 4.0 ile sadece iş dünyasını yeniden şekillendirmeyecek, tüketicilerin hayatına da tasarruf olarak yansıyacak” dedi.

Yapılan araştırmaların büyük veri analitiği sayesinde önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 18 verimlilik artışı sağlanacağını gösterdiğini aktaran Hamutçu, “Biz de Analytics Center olarak, tüketici tarafında yaşanacak olan değişimin Türkiye’ye nasıl yansıyacağını araştırdık. Büyük veri ve nesnelerin interneti çözümleri kullanılarak, ortalama bir Türk ailesinin harcamalarında nasıl bir tasarruf sağlanabileceğini analiz ettik” diye konuştu.

Türkiye Nesnelerin İnterneti Tasarruf Analizi

Sağlık, sigorta, trafik, sulama, ısıtma, soğutma ve aydınlatma başta olmak üzere akıllı ev sistemlerinin yaygınlaşmasının, ortalama bireylerin ve ailelerin bütçelerine de olumlu yansıyacağının altını çizen Analytics Center/ smartcon Kurucu Ortağı Emre Yayıcı, hazırladıkları “Tasarruf Analizi” hakkında şu bilgileri verdi:

“Dünyada büyük veri analitiği ile sağlık harcamalarında yüzde 15, sigorta harcamalarında yüzde 30 tasarruf sağlamak mümkün. Bu oran aydınlatmada ise yüzde 80’lere kadar çıkıyor. Tasarruf oranlarını Türkiye’ye uyarlarsak, aylık olarak değerlendirdiğimizde ortalama bir ailenin ulaşım giderlerini 50 TL, özel sağlık sigortası ve genel sağlık harcamalarını  28 TL, araç sigortası giderlerini 25 TL, elektrik harcamalarını 44 TL, doğalgaz harcamalarını 11 TL ve gıda giderlerini ise 110 TL azaltmak mümkün. Diğer bir deyişle büyük verinin aile bütçesine katkısı aylık toplam 268 TL’yi bulacak.” Bu tutar da TÜİK verilerine göre Türkiye’de yaşayan 4 kişilik bir aile harcamalarının %8’ine tekabül ediyor.

4.5G ile hayatımıza yeni çözümler girecek

Türkiye’de 1 Nisan’da hayatımıza girecek olan 4.5G ile birlikte “Büyük Veri” ve “Nesnelerin İnterneti” kavramlarının ve bu alanda geliştirilen son tüketiciye yönelik ürün ve çözümlerin daha da önem kazanacağına vurgu yapan Hamit Hamutçu, büyük verinin iş dünyası ve tüketici tarafındaki yansımalarını smartcon2016 İstanbul Zirvesi’nde ele alacaklarını söyledi.

Dünyanın büyük veri liderleri smartcon 2016 Zirvesi için İstanbul’a geliyor

Dünyanın ilk robotik stand-up komedyeni Marilyn Monrobot ve kurucusu Heather Knight, The Economist’in Data Editörü Kenneth Cukier’in yanı sıra ABD Merkez Bankası FED, DataSpark, Teradata, Barclays, T-mobile ve Yahoo gibi kuruluşlarının büyük veri liderlerinin katılacağı ve bu yıl ikinci kez düzenlenen smartcon2016 İstanbul Zirvesi, 31 Mayıs – 1 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın