İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Onur Öymen’le “Ortadoğu’daki Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası”

Emekli Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı eski Müşteşarı ve CHP eski Milletvekili Onur Öymen, 22 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’da Tarihçi Kitabevi’nde. Öymen, “Ortadoğu’daki Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası” başlıklı söyleşisinde gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulunacak.

Geleneksel olarak her cumartesi günü Tarihçi Kitabevi’nin Kadıköy Moda’daki merkezinde gerçekleştirilen ve her biri alanında uzman tarihçi, siyasetçi, aydın ve sanatçının katıldığı söyleşilerin bu hafta 137.sı düzenleniyor. Bu haftanın konuğu; Emekli Büyükelçi, diplomat Onur Öymen.
Başta Türk dış politikası olmak üzere, iç siyaset ve güncel politik gelişmeler üzerine çok sayıda kitabı, makalesi bulunan Öymen, 22 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek olan “Ortadoğu’daki Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası” başlıklı söyleşisinde dış politikanın yanı sıra gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulunacak.
Tarihin her alanında hizmet veren ve adeta bir kültür merkezi gibi çalışan Tarihçi Kitabevi, tüm okuyucularını ve yurttaşları 22 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’daki söyleşiye davet etti.
Tarihçi Kitabevi, Moda Caddesi No: 104/A (Ziraat Bankası yanı) Moda, Kadıköy adresinde.

Onur Öymen Kimdir?

Onur B. Öymen İstanbul’da doğdu. Diplomat – Büyükelçi; İlk, orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Doktorasını aynı Fakülte’de tamamladı.

Dışişleri Bakanlığında; Siyaset Planlama, Avrupa Konseyi, Kıbrıs ve NATO Dairelerinde görev yaptı. Dışişleri Bakanı’nın özel danışmanlığını yürüttü. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. Yurtdışında; TC Lefkoşe, Prag ve Madrid Büyükelçilikleri Müsteşarı, TC Kopenhag ve Bonn Büyükelçilikleri, NATO Daimi Temsilciliği görevlerinde bulundu. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Üyesi. Biri İngilizce ve Almanca’ya çevrilmiş dört kitabı bulunmaktadır.

22. Dönem İstanbul Milletvekili. 22 ve 23. Dönem’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu.

İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca bilen Öymen, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Ödülleri:

1995 – Yılın Bürokratı Ödülü. Nokta Dergisi.

1995, 1996, 1997 – Yılın Hariciyecisi Ödülü. Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Vakfı.

1997 – Abdi İpekci Barış Ödülü. Milliyet Gazetesi.

2005 – Yılın Politikacısı Ödülü. Nokta Dergisi.

Eserlerinden bazıları:

Bir Propaganda Silahı Olarak Basın, Remzi Kitabevi, 2014

Uçurumun Kenarında Dış Politika, Remzi Kitabevi, 2012

Demokrasiden Diktatörlüğe, Remzi Kitabevi, 2011

Çıkış Yolu, Remzi Kitabevi, 2008

Geleceği Yakalamak, Remzi Kitabevi, 2007

Ulusal Çıkarlar, Remzi Kitabevi, 2005

Türkiye’nin Gücü, Remzi Kitabevi, 2003


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın