İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Endemik bitkilerimizi koruyun’ çağrısı

Doğadaki tüm mucizevi bitkileri kullanarak, bünyesinde bulunan GeoMASS Trikoloji (Saç ve Saç Derisi Bilimi) ARGE Laboratuvarı’nda kişiye özel ürettiği bitkisel şampuanlarla dikkati çeken LTS Teknoloji Grup’un Başkanı Talat Sam, Anadolu’da sayısı 3 bini bulan endemik bitkilerin yeteri kadar korunamadığını bildirdi.

Çıktığı doğa keşfinde bulduğu bitkilerle tamamen doğal yollardan Revox şampuanları üretmeyi başaran Talat Sam, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı açıklamada ülkemiz için en önemli sorunlardan birinin Anadolu’nun bitki zenginliğinin sorumsuz, duyarsız kişiler tarafından her geçen yıl yok edilmesi olduğunu belirtti.

Avrupa’nın genelinde 2 bin 700’e yakın endemik bitki bulunurken, sadece Anadolu’da yetişen 3 bine yakın bitki olduğuna işaret eden Sam, “Çoğu kişinin bilmediği bu zenginlik, Türk topraklarının ne denli bereketli olduğunun bir kanıtı. Bize düşen bu zenginliği gelecek nesillere aktarmak” dedi.

Talat Sam, her yıl 5 Haziran’da çevresel söylemlerde bulunulduğunu ancak, bu soruna yeteri kadar değinilmediğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Çevreciler bugün sözde değil özde çalışmalar yapmalı. Bitki zenginliğimizin simsarlar tarafından yurt dışına kaçırılması ve doğadan hunharca sökülmesinin önüne geçilmeli. Bir yılda Karadeniz’in 3 ilinde Almanya, İsviçre, Fransa, ABD, Macaristan, Japonya, İtalya, Çek Cumhuriyeti vatandaşı 18 kişi bitkilerimizi kaçırırken yakalandı. Kim bilir kaç yabancı bu ticaretin içinde… GeoMASS Trikoloji Laboratuvarlarından her biri 10-15 çok özel bitkiden ürettiğimiz Revox şampuanlarla kısa sürede binlerce kişinin derdine derman olduk. Bu kişilerin mutluluğunun kaynağı doğa. Hepimiz el ele vererek doğayı korumalı, zenginliklerimize sahip çıkmalıyız.”

Son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte unutulan doğal hayata da özlem duyulmaya başlandığını ifade eden Sam, “Bu özlemle birlikte her şeyin en doğalına yönelmeye başladık. Maalesef her sektörde olduğu gibi kozmetik sektöründe de umut tacirleri var. Doğal içerik diye sattıkları ürünler insan sağlığını tehlikeye atıyor. Tüketicilerin ürün alımında bilinmeyen markalara itibar etmemeleri gerekiyor” dedi.

#doğanınrenkleri 

Sam, çevre bilincini geliştirmek için “Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nde”, twitter üzerinden “#doğanınrenkleri” hashtagi ile son katılım tarihi 30 Haziran olan ödüllü fotoğraf yarışması başlattıklarını anımsatarak, kamu kadar, özel sektör yetkililerinin de bu konuda duyarlı davranması gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın