İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TSPB, Soma’daki kazadan etkilenenlerin çocuklarına burs verecek

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden veya çalışamayacak durumda olan vatandaşlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına eğitim bursu verileceğini açıkladı.

TSPB, Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden veya çalışamayacak durumda olan madencilerin çocuklarına özel bir burs programı başlattı. “Sermaye Piyasaları Bursu” ismiyle 2014-2015 öğretim yılından itibaren başlayacak program kapsamında, lisans düzeyinde eğitim gören toplam 12 üniversite öğrencisine lisans eğitimi bitinceye kadar Türk Eğitim Vakfı (TEV) üzerinden karşılıksız burs verilecek. Birlik, Sermaye Piyasaları Bursu ile Türkiye’yi derin üzüntüye boğan kazadan etkilenen öğrencilerin öğrenim hayatlarına destek olmayı amaçlıyor.

Öğrencilerin yükseköğrenimlerinin sonuna kadar Ekim-Haziran ayları arasında yılın 9 ayı boyunca verilecek aylık burs tutarı 400 TL olarak belirlendi. Burs verilecek öğrencilerde T.C. vatandaşı olmak, devlet üniversitesinde okuyor olmak, başka bir resmi veya özel kuruluştan kredi ya da burs almamış olmak gibi kriterler aranıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın