İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

3 ihracatçı birliğinden tasarımcılara büyük destek

Hizli Prototipleme Merkezi-Workshop-5İhracatçıların tasarıma desteği sürüyor. İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile tasarım eğitimini meslek lisesi düzeyine taşıyan İKMİB, TET ve İDDMİB, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle yeni fikirlerin ürüne dönüşme aşamalarında önemli bir rol üstlenen Hızlı Prototipleme Merkezi Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında yapılan workshop çalışmalarında sanayici, tasarımcı ve geleceğin tasarımcı adayları bir araya geldi.

Prototip-TaktavaSeyahat için şarjlı tıraş makinası, kolay taşınabilen akıllı mini ütü,  pişirme, hazırlama ve ikram alanı olarak üç bölümden oluşan kahve setine kadar birbirinden ilginç tasarımların prototipleri üretildi. Projede sona gelinirken Hızlı Prototipleme Merkezi bundan böyle geleceğin tasarımcısı gençlere emanet.

Hizli Prototipleme Merkezi-TopluElektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) koordinatörlüğünü yaptığı İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin (İDDMİB)  ortak olduğu, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli “Hızlı Prototipleme Merkezi Kurulumu” projesi kapsamında tasarım ve mühendislik öğrencilerine yönelik 6 çalışma grubu gerçekleştirildi.

Hizli Prototipleme Merkezi-Workshop-1Korkmaz, Arzum, Mete Plastik, Özge Plastik, Mehtap ve Avolux gibi firmaların yanı sıra her biri kendi alanında uzmanlaşmış profesyonel tasarımcılar Gamze Güven, Adlıhan Tartan, Aysun Altındağ ve Ümit Altun’un katkılarıyla ambalaj, elektrikli aletler, aydınlatma ve mutfak aletleri alanlarında workshoplar düzenlendi. Çalışmalarda, tasarım eğitimi alan öğrencilerin yarattığı 13 ürünün prototipleri yapıldı.

Geleceğin tasarımcı adayları, firma temsilcileri ve tasarımcılar eşliğinde yaptıkları çalışmalar sonunda yarattıkları tasarımlara Hızlı Prototipleme Merkezi’nin imkânları sayesinde 3 boyutlu modelleme yaparak, gerçeğe en yakın şekilde görme şansını elde ettiler. Öğrencilerin eğitim imkânlarını geliştirmeyi ve sanayi ile öğrenciler arasında bağ kurulmasını hedefleyen merkez, çalışmalarına İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde devam edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın