İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı’na Osman Öz seçildi

Türkiye Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanlığı’na, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osmaz Öz seçildi. Öz ayrıca, Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığını dünya genelinde daha fazla tanıtmak ve tüketimini arttırmak için 2012 yılında kurulan Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da seçildi. 

Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelen, Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu görev dağılımını gerçekleştirdi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği temsilcilerinden oluşan sektör kurulu üyeleri, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Öz’ü Sektör Kurulu Başkanlığı’na, Güneydoğu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal’ı ise Ortak Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine seçtiler.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden Birol Celep, Gürcan Şen, Nejat Almış, Yurtcan Biryol, Rafael Çikurel ve Menaşe Gabay, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden Yalçın Geyik ve Mehmet Ali Kılıç yeni dönemde Kuru Meyve Sektör Kurulu üyesi olarak görev yapacak.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz olurken, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden Nejat Almış ve Yurtcan Biryol, Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği’nden Remzi Kırıcı ve Özgür Atakan Yönetim Kurulu Üyesi oldular.

KURU MEYVE İHRACATINDA HEDEF UZAKDOĞU

Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı ve Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanlığı döneminde, kuru meyve ihracatının arttırılması için önceki dönemden devam eden çalışmaları yürüteceklerini belirten Osman Öz, 2023 yılı için kuru meyve sektörünün belirlediği 3 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için yoğun bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı üretim ve ihracatında Türkiye’nin dünya lideri olduğuna işaret eden Öz, “Yeni kurulmuş olan Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nu önümüzdeki dönemde daha etkin çalıştıracağız. Dünya ekonomisinin ekseninin Uzakdoğu’ya kayması nedeniyle biz de tanıtım çalışmalarımızı Uzakdoğu pazarına özellikle de Çin, Hindistan, Japonya, Malezya ve Endonezya’ya yoğunlaştıracağı” şeklinde konuştu.

Türkiye’de ceviz, badem ve incir üretimine hükümetten destek istediklerini ifade eden Öz, Malatya’da ise kayısıya alternatif olarak erik üretiminin desteklenmesi için Hükümet nezdinde girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın