İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pentax Ricoh’den dayanıklı gövde yapısına sahip üç yeni kompakt fotoğraf makinesi: WG-20, WG4 ve WG4 GPS

Ricoh yeni modelleri WG-20, WG4 ve WG4 GPS toza ve düşmelere karşı dayanıklı fotoğraf makinelerini kullanıcıların beğenisine sunuyor

Her türlü zorlu koşulda hatta su altında çekim yapılması amacıyla geliştirilen fotoğraf makinelerinden WG-4 ve WG-4 GPS modelleri, 14 metreye kadar su altı çekimde olağanüstü suya dayanıklılık ve 2 metreye kadar düşmelere karşı darbeye dayanıklılık özelliklerine sahip. Serinin daha önceki modellerinde olduğu gibi kavraması kolay kaymaz gövde tasarımına ek olarak yeni gövde renklerindeki farklı seçenekler dış mekanlarda dikkat çekiyor. Ayrıca geniş apertür, dört kat optik zoom mercek (geniş açıda maksimum F2.0 apertür ile) su altında, gece çekimlerinde ve kapalı mekan spor karşılaşmaları gibi düşük aydınlatmalı ortamlarda en az görüntüyle yüksek kaliteli görüntüler sağlayan arka aydınlatmalı CMOS sensör gibi ileri teknoloji yeniliklere de sahip.

Fotoğraf makinesinin işletimini ve performansını ileriye taşıyan diğer önemli yenilikler ise, makro çekimlerde daha hızlı AF işletimi, sualtı çekimlerinde geliştirilmiş görüntü kalitesi ve kullanıcının anında kendi seçtiği ayarlara dönebileceği KULLANICI (USER) modu olarak karşımıza çıkıyor. Yeni modeller, aktif dış mekan fotoğrafçılığını kolaylaştıran bir dizi opsiyonel aksesuara da sahip. Örneğin hands-free kullanım için yapışkan bağlantı ve tutma bağlantısı ile makineyi sabitleyebilme özelliği, çiftli sarsıntı azaltma sistemine sahip Full HD video kayıt (1920 x 1080 piksel) yaparken kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

PENTAX WG-4 GPS modeli ayrıca dış mekan çekimlerine kolaylık getiren basınç/yükseklik/derinlik ölçer ve dijital pusula özeliklerinin yanı sıra kayıtlı görüntülere konum verisi ve seyahat günlüğü kaydedebilen gelişmiş GPS özelliğine sahip.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın