İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Coats’ta İK süreçleri yüzde 500 hızlandı

Coats İplik İK Müdürü Gürkan Özken

250 yıllık iplik markası Coats, çalışanlarına ilişkin bordrolamadan eğitime, izinden performans yönetimine uzanan tüm süreçlerini Poldy çözümleri ile otomatize ederek yüzde 500 hız kazandı. Kağıt üzerinde iş takibini Poldy ile sonlandırarak hız ve esnekliğin yanı sıra “büyük resmi görme” yeteneği kazanan Coats İplik, 850 kişilik ekibini artık daha verimli yönetiyor.

Altı kıtada 70’i aşkın üretim tesisi, 100’ü aşkın ülkedeki marka bilinirliği ile sektörünün öncüsü konumunda bulunan Coats İplik, Türkiye’de yerel mevzuata hakimiyeti, İK yönetim sistemine ilişkin tüm ihtiyaçlara yanıt oluşturabilmesi, kolay kurulumu ve kullanılabilirliği nedeniyle Poldy’yi tercih etti. Bir Türk yazılımı olan Poldy ile İK süreçlerini e-ortama taşıyan Coats, üç ay gibi kısa bir sürede manuel iş takibinden tam otomatize bir sisteme geçiş yaptı.

Tek bir yazılımcıya bağlı çalışma biçiminde, ufak değişikliklerin bile uzun zaman alması ve sistemin işlevselliğinin de yazılımcının inisiyatifine bağlı olması kısıtından Poldy ile kurtulan Coats, İK yönetimine ilişkin tüm süreçlerini entegre bir zemine taşıdı. Böylelikle bilgiye ulaşma, bordrolama, raporlama süreçlerinde yüzde 500’lük hız kazanan Coats, hem yetkinlik, hem de hedef bazlı mavi yaka performans yönetim sistemini de kurdu. İşyeri sağlık birimi dahil olmak üzere tüm çalışanların yetkileri bazında kullanımına açık olan sistem, şirketin şeffaf ve kurumsal yönetim anlayışını da destekliyor.

“Yazılım yapmayı bıraktık, işimizi yapıyoruz”

Coats İplik İK Müdürü Gürkan Özken, “Poldy sayesinde programlarla, yazılım geliştirme süreciyle uğraşmak yerine asıl işimize odaklanabildik. Su içmek için baraj sahibi olmaya gerek yoktu.” dedi. Daha önce farklı bir pozisyonda görev alan bir kişinin bir haftalık kısa bir oryantasyon süresinin sonunda bordro hazırlayabileceği kadar kolay kullanımlı bir sistem olduğuna dikkat çeken Özken, “Şirketimizin bir program dahilinde SAP sistemine geçeceği biliniyordu. İK çözümünün SAP ile uyumlu olması bizim için çok önemliydi. Öte yandan hız ve kolay kullanılabilirlik, proje sonrası müşteri hizmetleri desteği, modüllerin parametrik olup esneklik gösterebilmesi gibi beklentilerimiz karşısında en doğru çözüm Poldy oldu” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın