İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin üretim ekonomisi, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde masaya yatırılıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sinan Alçın
İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sinan Alçın

Üretim ekonomisi ve Dünden Yarına Türkiye Ekonomisi İstanbul Kültür Üniversitesi’nce düzenlenecek “Türkiye’nin Üretim Ekonomisi” Kongresinde ele alınacak.

21-22 Mart 2014 tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi’nde düzenlenecek kongreye İş dünyasından İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, Erciyas Çelik Boru A.Ş. CEO’su Teoman Doğan ve Ford- Otosan İK Direktörü Nursel Ölmez Ateş katılarak birer konuşma yapacaklar.

Kongrenin ikinci gününde düzenlenecek halka açık panelde ise tanınmış iktisat hocaları Prof.Dr. Korkut Boratav, Prof.Dr. Gülten Kazgan, Prof.Dr. Tuncer Bulutay ve Prof.Dr. İzzettin Önder Türkiye Ekonomisinin Güncel Durumunu tartışacaklar.

50’nin üzerinde konuşmacının katılacağı Kongre hakkında bir açıklama yapan İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sinan Alçın, bölüm olarak Üretim Ekonomisi alanında uzmanlaşma çabalarının bulunduğunu ve bu alanda bilimsel araştırmaların yoğunlaşmasını teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi. Alçın, Üretim Ekonomisi Kongresinde farklı disiplinlerde çalışan araştırmacılarla, sektör temsilcilerinin bir araya gelme olanağının ortaya çıkacağını da belirtti.  Bu alandaki çalışmaların sürekliliği için kongrenin iki yılda bir tekrarlanmasını hedeflediklerini kaydeden İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sinan Alçın, Türkiye’de ilk kez üniversite olarak “Üretim Ekonomisi” adıyla bir tezsiz yüksek lisans programı açtıkları da vurguladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın