İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mustafa Seven’in kitabı kitapçılarda yerini aldı

Mustafa Seven’in, İnstagram’da yayınlanan İstanbul fotoğraflarından bir seçki sunan ilk kitabı ‘İnstanbul’, İnkılap Kitabevi etiketi ile kitapçılarda yerini aldı.

Instagram’ın Türkiye fenomenleri arasında yer alan ve en yüksek takipçi sayısına sahip sokak fotoğrafçılarından biri olan Mustafa Seven’in fotoğraf albümü İnstanbul, İnkılap Kitabevi etiketiyle Türkce ve İngilizce olarak yayınlandı.

İnstanbul, Mustafa Seven’in Instagram’da yayınladığı ve 2010 yılından bu yana fotoğrafladığı yüzü aşkın İstanbul karesinden oluşuyor.

Bir yandan şehrin imzası niteliği taşıyan mekanlarda alışkın olmadığımız sahneleri yansıtırken, bir yandan da İstanbul’un pek tanık olmadığımız sokaklarındaki yaşama tanıklık ediyor.

Bir sokak fotoğrafçısı olan ve kendisini ‘hikaye anlatıcısı’ olarak tanımlayan Mustafa Seven’in her fotoğrafında ayrı bir oÅNykü yer alıyor.

İnstanbul, Seven’in şehrin insanlarına, sokaklarına, sokak hayvanlarına ve ‘İstanbul’un mobilyaları’ diye tanımladığı koÅNprülerine, meydanlarına, vapurlarına olan bakış açısını yansıtıyor.

Mustafa Seven kimdir? 

1974 yılında Sivas’ta doğan Seven 1995 yılında Sabah Gazetesi Dergi Grubu’nda başladığı foto muhabirliğini sırasıyla Hürriyet Dergi Grubu, Gazete Pazar, Milliyet ve son olarak fotoğraf editoÅNrlüğünü üstlendiği Akşam Gazetesi’nde sürdürdü.

“Hayata tanıklık etmek” diye tarif ettiği sokak fotoğrafçılığı konusunda Türkiye’nin önemli isimlerinden biri haline geldi. Fotoğraf karelerine yansıyan mekanlar, insanlar ve onlarla kurduğu ilişkiler fotoğrafçının kendisi için yarattığı yaşam alanının en önemli parçaları oldu. Uzun yıllar fotoğrafın birçok alanında üretim yapan ve bunları farklı mecralarda sunan Seven’in son yılardaki yayın aracı ise Instagram. Instagram’da yayınladığı kareler ile Türkiye’nin en yüksek takipçi sayısına erişen Instagram fotoğrafçıları arasına girdi.

Mustafa Seven, reklam fotoğrafçılığı alanındaki çalışmaları, yurt içinde ve yurt dışındaki özel projeleri ile bağımsız olarak fotoğraf üretmeye devam ediyor. Sosyal medya mecralarında paylaştığı fotoğrafları, dünyanın dört bir yanındaki geniş hayran kitlesi tarafından takip ediliyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın