İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GÜBRETAŞ, 95 milyon lira net kar açıkladı

Gübre Fabrikaları T.A.Ş (GÜBRETAŞ), 2013 yılına ilişkin 94 milyon 713 bin 933 lira konsolide net kar açıkladı.

GÜBRETAŞ açıklamasına göre, 2013 yılını 2 milyar 265 milyon lira konsolide ciroyla tamamlayan şirket karın 66,8 milyon lirasını temettü olarak dağıtacak.

2013’te bir önceki yıla göre yüzde 7,3’lük artışla toplam 1 milyon 667 bin ton satış gerçekleştirerek şirket tarihinin yeni satış rekoruna erişen GÜBRETAŞ, pPazar payıyla sektördeki liderliğini güçlendirirken, Yarımca Tesisleri’nde 507 bin ton üretimle yüzde 74’lük kapasite kullanım oranı sağladı.

Yönetim Kurulu, kardan brüt 66,8 milyon liranın  (1 lira nominal değerli paya 0,20 lira) ortaklara temettü olarak dağıtılmasının 62. Olağan Genel Kurul’un onayına sunulmasını kararlaştırdı.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, son yıllarda her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakaladıklarını belirterek, “Şirket tarihinin en büyük yurtiçi yatırımlarının gerçekleştirildiği 2013 yılını aynı zamanda yeni satış rekoruyla tamamlayarak, büyümemizi sürdürdük” ifadelerini kullandı.

280 milyon 751 bin lira konsolide kar oluştuğunu kaydeden Balta, şöyle devam etti:

“Bu kardan diğer ortaklarımıza isabet eden kontrol gücü olmayan paylar düşüldüğünde, ana ortaklık payımız 94,7 milyon lira oldu. Yönetim kurulumuz, oluşan kardan brüt 66,8 milyon liranın ortaklara temettü olarak dağıtılmasına karar verdi. Geçtiğimiz Nisan ayında Razi Petrokimya yatırımının son taksitini ödemiştik, Kasım ayında ise SPK’nın onayıyla bedelsiz sermaye artırımını gerçekleştirdik. Böylece 2013 yılı GÜBRETAŞ açısından satış ve yatırımdaki başarıların yanı sıra finansal yönden de ortaklarımızı, hissedarlarımızı ve tüm paydaşlarımızı memnun eden verimli bir yıl oldu.”

Şirketin Olağan Genel Kurul toplantısının Nisan ayında yapılacağını aktaran Balta, GÜBRETAŞ’ın büyümesini bu yıl da sürdüreceklerini belirterek, şirketin hedeflerini, “2014 yılı satış hedefimizi 1 milyon 700 bin ton olarak bütçeledik. Konsolide ciro hedefimiz de 2,4 milyar lira civarında… 60 yılı aşan köklü tecrübemizle bu topraklara değer katmaya devam ediyoruz” diye özetledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın