İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara Siteler’e hayat verecek adım

CemalTekin_Portre_-1Türk mobilya sektörünün kalbinin attığı Ankara Siteler’de bir grup genç işadamı, Ankara Siteler Girişimci İşadamları Derneği (ASGİAD) adı altında bir araya gelerek, merkezi eski parlak günlerine döndürecek projeler hazırlıyor.

Ankara’nın ofis mobilyası ve tasarımı konusunda etkin markası Ofis Tekin’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, Siteler’in marka değerini her geçen yıl yitirdiğini kaydetti.

Eskiden tüm Anadolu’ya hitap eden Siteler’in Türkiye’nin mobilya üretim üssü olduğunu, modayı belirlediğini ifade eden Tekin, şunları söyledi:

“Halen Siteler esnafı çok başarılı işlere imza atıyor. Modada öncü rol oynuyor. Ancak şunu da kabul etmek gerekir ki çok sayıda rakibimiz daha sağlam adımlar atarak, her geçen yıl bizim önümüze geçiyor. İşte bu noktada büyük potansiyelimizi değerlendirmek için işinde çok başarılı genç girişimcilerle biraraya gelerek, Siteler’e hayat verecek adımı atmaya karar verdik.”

Cemal Tekin, sorunlara anında çözüm üretecek, ciddi baskı grubu oluşturacak ASGİAD’ın, sadece Siteler’i eski parlak günlerine döndürmekle kalmayacağını, Türk ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Siteler’i canlandırmak için her türlü projenin içinde olacağız. Genç işadamlarının istek ve enerjisini kullanacağız” diye konuştu.

Sorunlar çok

Tekin, Siteler’de kaldırımdan trafiğe kadar çok sayıda soruna dur deme zamanı geldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

“Buradan ekmek yiyen onbinler var. Eğer bir süre daha somut adımlar atmaz, çağın gerisinde kalmaya devam edersek hepimiz hayal kırıklığına uğrarız. Siteler’in vitrini olan Karacakaya Caddesi de dahil her cadde ve sokağı ciddi revizyon istiyor. En başta müşterilerin yürüyeceği kaldırım yok. Alışverişe gelenler yollardan yürümek zorunda kalıyor. Oturma bankları bulunmuyor. Müşterilerin mağazaları gezerken dinlenebileceği ortamlar yok. Sokak aydınlatmaları ve güvenlikle ilgili sorunlarımız var. Mağazaların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda üretim tesislerinin bulunması da son derece yanlış. Bu tesislerin en büyük sakıncası toz ve polyester pisliği. Sabah aracınızı buraya koyduğunuzda akşam tozdan tanıyamıyorsunuz. Ayrıca mola saatlerinde ailesiyle mobilya almaya gelenler imalathaneden çıkan işçilerin uygunsuz kıyafetleri ve konuşmalarından rahatsız oluyor.”

Siteler’in trafik ve ulaşım sorunlarına da dikkati çeken Tekin, “Nakliye araçlarının Siteler’e belirli saat aralıklarında girmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü gün içinde burada olağanüstü bir trafik oluyor. Siteler’de otopark sorunu da büyük problem. Müşteri geldiğinde aracını park edebileceği alan bulamıyor. Siteler’e ulaşım konusunda da ciddi sorunlar var. Şehir merkezinde kalan bir bölge olmasına rağmen toplu taşımanın buraya çok fazla faydası bulunmuyor. İnsanların kendi özel araçlarını almadan toplu taşımayla buraya ulaşımı sağlanabilir” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın