İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garanti ve KAGİDER, 2014’ün ilk “Kadın Girişimci Buluşması”nı İstanbul’da gerçekleştirdi

BultenEklenti-635284195378382500Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) 2008’den bu yana 25 ilde yaklaşık 5 bin girişimciyi ağırladığı Kadın Girişimci Buluşmaları, 7. yılına girdi. 2014’ün ilk toplantısı, 19 Şubat Çarşamba günü İstanbul’da düzenlendi. 200’ü aşkın kadının katıldığı toplantının konuşmacıları arasında; Garanti Bankası ve KAGİDER yöneticilerinin yanı sıra, deneyimli kadın profesyoneller de yer aldı. İlk oturum, Garanti’nin kadın girişimcilere yönelik çalışmalarını anlattığı sunumla başladı. Geleneksel pazarlama ve satış kanallarının ele alındığı oturum, “2013 yılı Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçilen Tülin Akın’ın deneyimlerini paylaşmasıyla sona erdi. İkinci oturumda ise değişen dünya düzeninde girişimcilik irdelendi; e-girişimcilik ve dijital pazarlama başlıklarında anlatımlar gerçekleştirildi. Her iki oturumun sonunda da, mikrofon katılımcılara uzatıldı ve gelen sorular cevaplandırıldı.

Açılışta söz alan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “İstanbul uluslararası bir çekim merkezi olma yolunda ancak bu yolculukta tüm dünya gibi o da, kadınların gücünü arkasına almak zorunda. Kadınların işgücüne katılması sadece küresel gelirin artması değil; dünyanın diğer yarısına ait yaklaşım ve görüşlerin de ekonominin işleyişine katılması, iş yapış şekillerinin ortak akılla yeniden biçimlenmesi, toplumsal uzlaşının pekişmesi anlamına geliyor. Oysa 2013 yılı Küresel Cinsiyet Uçurumu raporu, ülkemizdeki erkeklerin %76’sının, kadınların ise sadece %30’unun işgücüne katıldığını gösteriyor. Türkiye, dünya nüfusunun yaklaşık %90’ını temsil eden 136 ülke arasında, fırsat eşitliği ve ekonomiye katılım açısından 127. sırada yer alıyor. Garanti olarak, bu tablonun hızla iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyor, başta temel sorumluluğumuz finansman olmak üzere, kadın girişimcilere ihtiyaç duydukları alanlarda çözüm üretiyor; bilgiye erişecekleri, cesaret kazanacakları ve seslerini duyuracakları platformlar geliştiriyoruz. Bugün buraya gelerek, geleceğimize sunduğunuz katkıdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, buluşmanın herkese faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise “Girişimcilik ekonomik gelişmenin itici gücüdür ve kadın güçlenmesinin çok önemli bir aracıdır. Bizler, girişimciliğin gücüne inanıyoruz. Kadınların rekabetçi iş dünyasına tam anlamıyla katılamadığı durumlarda ve kadınlar arasında insan sermayesinin göreli olarak düşük olduğu durumlarda girişimcilik, ekonomik hayata katılımda özellikle servis sektöründe alternatif ve daha kolay bir yöntem olabilir. Girişimcilik eleştirel düşünebilmeyi geliştirir, bu yüzden statükoya karşı önemli bir alternatif duruştur. Bunu gerçekleştiren bireyler, kendilerine ve yaratıcı potansiyellerine olan güvenlerini geliştirir; daha aktif vatandaşlar olma yolunda önemli ilerleme kaydeder. Sorgulayan, girişimci ve yaratıcı bireyler, sürdürülebilir demokrasinin ve ekonominin itici gücüdür. Güçlenen kadınlar ülkelerine, bölgelerine ve tüm dünyaya daha güçlü ve gelişmiş bir insan kaynağı sunar, bu da toplumların ekonomik gelişimini ve küresel ekonomik dengeleri olumlu etkiler.” şeklinde konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın