İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivil toplumun liderleri ‘Sivil Toplumda Yeni Yaklaşımlar Konferansı’nda buluşuyor

Bidna Capoeira projesinin öncüsü Tarik Alsaleh

Kuruluşunun 20’inci yılını kutlayan Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), dünyanın farklı ülkelerinden konuk konuşmacı olarak gelen sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla  sivil toplum, kamu ve özel sektör paydaşlarını buluşturuyor.

21-22 Kasım tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek “Sivil Toplumda Yeni Yaklaşımlar Konferansı” açılış konuşmasını Mısır’ın önde gelen insan hakları savunucusu sosyolog Prof. Dr. Saad Eddin İbrahim yapacak. Ayrıca,  kapuera dansı ile Suriye ve Gazze şeridindeki çocukların savaş travmalarını atlatmaları için çalışan Tarık Alsaleh, dünyanın En Genç Küresel Lideri seçilen CIVICUS CEO’su Danny Sriskandarajah ve ödüllü belgesel yönetmeni Stalin K. gibi hafızalara kazınmış sivil toplum liderleri konferansın konuşmacıları arasında yer alıyor

Sivil toplumun geleceği

Sivil Toplumda Yeni Yaklaşımlar Konferansı ile sivil toplum paydaşlarına TÜSEV’in Talimhane Eğitim Danışmanlık ile birlikte hazırladığı “Sivil Toplumun Geleceği ve Eğilimler Araştırması” ışığında önümüzdeki 10 yıl hakkında bilgi paylaşabilecekleri ve toplumsal sorunlara yenilikçi çözümleri tartışabilecekleri bir platform sunulması amaçlanıyor. Sivil toplumun ihtiyaçlarına göre değişen temalarla iki yılda bir düzenlenmesi planlanan konferansta farklı ülkelerden uzmanlar deneyimlerini ve yenilikçi fikirlerini paylaşacaklar.

Sivil toplumun geleceği

Kolaylaştırıcılığını gazeteci Banu Güven’in yapacağı  ilk oturumda  John-D. Gerthard Filantropi ve Sivil Katılım Merkezi Direktörü Barbara İbrahim, CIVICUS CEO’su Danny Sriskandarjah, KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Talimhane Danışmanlık’tan Yiğit Aksakoğlu sivil toplumun geleceğine dair görüşlerini paylaşacaklar.

Kapuera dansı ile savaş travmalarını yendi

Sosyal Değişim için Güçlü Araçlar Yaratmak başlıklı oturuma Doğa Derneği Yerel Ortaklıklar Koordinatörü Dicle Tuğba Kılıç, Youth: Funding Network Kurucusu Anabel Dickson, Change.org Direktörü Dr. Uygar Özesmi ile Bidna Capoeira projesinin öncüsü Tarik Alsaleh katılacak. Suriye’de 2007 yılında başlattığı Bidna Capoeira ile çocukların savaş travmalarını azaltmayı amaçlayan ve mucizeler yaratan Alsaleh,  Gazze Şeridi ve Suriye’deki sokak çocukları, ıslah evlerinde kalan çocuklar ve mülteci çocuklara yönelik yürüttüğü projelere değinecek.

Toplumsal hareketler ve sosyal medya

Prof. Dr. Saad Eddin İbrahim

Konferansın ilk günü öğleden sonra, Techsoup Global Program Geliştirme Direktörü Chris Worman, “Toplumsal hareketlerde sosyal medyanın kullanımı ve ağ kurma teorisi uygulamalarına gelen bakış” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Filantropi ve yurttaş katılımı 

Konferansın ikinci günü ise filantropinin geleceği ile yurttaş katılımında ilham veren örnekler ele alınacak. Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım’ın kolaylaştırıcılığında Türkiye’de ve Dünyada filantropiye dair gelecek öngörülerin  tartışılacağı  oturumda BMW Vakfı Direktörü Markus Hipp, Grant Craft Direktörü Rosien Herweijer, Council on Foundations eski direktörü John Harvey ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Ayla Göksel konuşmacı olacak.

Toplumsal değişim için güçlü modeller yaratmak başlıklı oturumda Video Volunteers Yöneticisi Stalin K., Techsoup Global Program Geliştirme Direktörü Chris Worman, Buğday Derneği Eş Genel Müdür ve %100 Ekolojik Pazarlar Koordinatörü Batur Şehirlioğlu ile Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan yer alacak.

Yurttaş katılımı için ilham veren örneklerin ele alınacağı öğleden sonra oturumunda ise 140 Journos Projesi’nden Cem Aydoğdu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Şebeke Projesi’nden Özlem Ezgin ve Boğaziçi Caz Korosu’ndan Masis Aram Gözbek yer alacak.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın