İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaşar 2012 Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı

Türkiye’de boya sanayiinin öncü kuruluşu Dyo ve sağlık, lezzet, yenilik kaynağı Pınar ile 68 yıllık köklü bir geçmişi ve deneyimi temsil eden Yaşar Topluluğu, ‘daha iyi bir yaşam için’ gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarını ‘Yaşar 2012 Sürdürülebilirlik Raporu’nda topladı.

 

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yaşar Topluluğu sürdürülebilir bir dünya için sorumluluklarının bilincindedir ve çalışmalarının odağına sürdürülebilirliği almış bir şekilde faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir. Sürdürülebilirlik, tüm organizasyonda önemli stratejik bir hedeftir. Amacımız, bireysel düzeyden başlayarak sürdürülebilirlik konusunda topluma yol gösterici olmak ve farkındalığı artırmaktır” dedi.

Yaşar Topluluğu CEO’su Dr. Mehmet Aktaş da, günümüzde tüketicinin ürünü satın alırken artık sadece fiyat ve kalite özelliklerini değil; arkasındaki kurumun kurumsal değerlerini de bilmek istediğini kaydetti.

Aktaş; “Yaşar Topluluğu olarak, faaliyetlerimizi çevreyi gözeten bir yaklaşımla sürdürüyor, kadınlarımıza istihdamda daha fazla olanak sağlıyor, insana değen ve değer yaratan toplumsal katkı projelerimizle “daha iyi bir yaşam için” çalışıyoruz” dedi.

Yaşar 2012 Sürdürülebilirlik Raporu’ndan satırbaşları…

• Pınar Et, enerji verimliliği konularında gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde 2012 yılında, 2010 yılına göre karbon salımını %8 oranında azaltmıştır. Pınar Et ayrıca, 2012 yılında su tüketimini bir önceki yıla göre %6,9 azaltmış; ton ürün başına su tüketiminde ise 2011 yılına göre %9,1 tasarruf sağlamıştır.

Yaşar Topluluğu CEO’su Dr. Mehmet Aktaş
Yaşar Topluluğu CEO’su Dr. Mehmet Aktaş

• DYO Matbaa Mürekkepleri, yapılan çalışmalar sonucunda TEP eşdeğer hesabıyla tüketilen enerjide %7 tasarruf sağlamıştır.

• Tamamlanan Yalın 6 Sigma projesi çerçevesinde Viking Kağıt, 2012 yılında emisyonlarını 230 ton azaltmıştır.

• Çeşme Altın Yunus Resort ve Termal Oteli, jeotermal enerji kaynağının kullanılmaya başlanmasıyla beraber 2012 yılında 31.000 kilogram LNG tasarruf etmiş; bu çerçevede karbon emisyonu 113 ton azaltılmıştır.

• Çamlı Yem Besicilik, enerji verimliliği konularında yaptığı çalışmalarla 2012 yılında emisyonlarını 185 ton azaltmıştır.

• İnsan kaynağına verilen değerin göstergelerinden olan “İnsana Saygı” ödülü 2012 yılında 2. kez alınmıştır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın