İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Japon Panasonic Türk elektrik tertibatı üreticisi VIKO’yu satın aldı

Panasonic elektrik tertibatı alanında Türkiye’nin lider şirketi Viko Elektrik ve Elektronik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (VIKO) mevcut sahipleri Cahit Durmaz, Ali Dağbaşı ve diğer ortaklarıyla hisse satın alma anlaşmasını sonuçlandırdığını duyurdu. Panasonic anlaşma kapsamında, VIKO’nun, çıkarılan hisselerinin yüzde 90’ına 2014 mali yılı içerisinde (31 Mart 2014’te sona eriyor) sahip olacak.
Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar

Panasonic bu anlaşmayla elektrik tertibatı, düşük voltajlı anahtarlama donanımları, bina otomasyon sistemleri ve akıllı ölçer gibi elektrikli yapı malzemeleri işini, orta ve uzun vadeli büyüme potansiyeli sunan Türkiye ve çevresindeki pazarlarda tam kapsamlı olarak genişletmeyi hedefliyor.

Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar konuyla ilgili olarak şunları söyledi:“Elektrikli yapı malzemeleri, şirket olarak yaşadığımız dönüşüm dahilinde son derece stratejik bir alan. 2018 yılı itibarıyla konut sektörü ve sektör bağlantılı işlerde 2 trilyon yenlik satış hedefimiz var. Bu hedef ve strateji dahilinde Türkiye ve çevresindeki pazarlar büyük önem taşıyor. Bu anlaşma aracılığıyla VIKO’nun güçlü marka bilinirliği, satış kanalları ve C-Tipi elektrik tertibatı ve teknolojilerini elverişli bir şekilde kullanarak Türkiye’yi bir merkez olarak konumlayacağız. Aydınlatma cihazı ve fan gibi, bizzat ürettiğimiz elektrikli ekipman ve materyallerin yanı sıra elektrik tertibatı ve diğer ürün gamlarının satışının yalnızca Türkiye’de değil, Ortadoğu CIS ve Afrika pazarlarında da artmasını bekliyoruz. Rekabetçilik ve gelişim becerileri uzmanlığımız temelinde yeni ürünler sunarak ve üretkenliğimizi VIKO ile üretim konusunda teknik bilgi paylaşımı üzerinden geliştirerek daha da büyümeyi amaçlıyoruz.”
Anlaşmanın ayrıntıları
Panasonic kaynaklarını VIKO hisselerinin yüzde 90’ını ele almak için kullanacak. (Satın alma bedeli: 460 milyon ABD doları)
*Resmi satın alma bedelinin yasal sürecin bitmesinin ardından açıklanması bekleniyor.
 
Geleceğe yönelik planlar
VIKO’nun mevcut sahipleri şirketin yüzde 10’luk hissesini ellerinde bulundurmaya devam edecek ve şirketi Panasonic ile birlikte yönetim kurulu üyeleri olarak sürdürecekler. VIKO bir şirket ve marka ismi olarak varlığını sürdürecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın