İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıfbank’ın eurobond ihracına 13 kat talep geldi

Vakıfbank, orta vadeli tahvil ihraç programı GMTN (Global Medium Term Notes) kapsamında Nisan 2013 döneminde gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarındaki ihracın ardından yine 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında ikinci tahvil ihracını gerçekleştirdi.

Vakıfbank’tan yapılan açıklamaya göre, Vakıfbank orta vadeli tahvil ihraç programı GMTN (Global Medium Term Notes) kapsamında Nisan 2013 döneminde gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarındaki ihracın ardından yine 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında ikinci tahvil ihracını gerçekleştirdi.  İşlem, yatırımcılardan yaklaşık 13 kat talep topladı.

Söz konusu ihraç, dünya çapında önde gelen 430 hesaptan oluşan yatırımcı tabanının ilgisini çekerek güçlü bir talep oluşturdu. Talebin güçlü olması ihracın, MS+370 baz puan olarak, başlangıç gösterge fiyatından (MS+400 baz puan) 30 baz puan aşağıda, yüzde 5,0 kupon ve yüzde 5,149 nihai getiri oranı ile fiyatlanmasını sağladı.

İhraç edilen tahvillerin yüzde 26’sı Avrupa, yüzde 33’ü ABD, yüzde 27’si İngiltere ve yüzde 14’ü Asya ve Orta Doğu’ya satıldı. İhraç edilen tahvillerin yüzde 68’i fon yöneticilerine, yüzde 32’si bankalar ve özel bankalara dağıtıldı.

Asyalı yatırımcıların gerek eurobond ihraçlarımıza gerekse tahsisli bono ihraçlarımıza gösterdikleri ilgi sevindirici

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan konuya ilişkin açıklamasında, eurobond ihracına gelen yoğun yatırımcı ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tahvil ihracına gelen rekor talep, Türk bankacılık sektörünün ve bankamızın uluslararası piyasalardaki itibarını, saygınlığını ve yüksek kredibilitesini bir kez daha ispatlamıştır. Volatilitenin arttığı bir dönemde orta vadeli tahvil ihraç programımızın yarattığı esnekliği kullanarak çok kısa bir sürede piyasaya çıkmak suretiyle başarılı bir işlem gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Orta vadeli tahvil ihraç programı GMTN (Global Medium Term Notes) kapsamında söz konusu iki adet eurobond ihracı dışında haziran ayından bu yana ayrıca 630 milyon dolar tutarında tahsisli bono ihracı gerçekleştirdiklerini belirten Aydoğan, şunları aktardı:

“Kaynak yapısını çeşitlendirmek amacı ile yeni ve farklı alternatifleri değerlendirmeye devam ediyoruz. Kaynak yapımızı çeşitlendirirken bizi ayrıca mutlu eden gelişme ise son dönemde Asyalı yatırımcılardan gördüğümüz ilgi oldu. Türkiye ve Vakıfbank ile ilk defa tanışan Asyalı yatırımcıların gerek eurobond ihraçlarımıza gerekse tahsisli bono ihraçlarımıza gösterdikleri ilgi son derece sevindirici.”

İşlemin düzenleyici bankaları Barclays, Goldman Sachs, ING, HSBC, National Bank of Abu Dhabi ve Scotiabank oldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın