İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye yatırımcıları “cezbediyor”

Candy Group Başkanı Aldo Fumagalli, herkesin Türkiye’de yatırım yapmak istediğini belirterek, “Türkiye çok zor ve hızlı büyüyen bir pazar” dedi.

Eskişehir’de, Candy Group’a ait Renta Fabrikası’ndaki 1 milyonuncu kurutma makinesinin üretim kutlamalarına katılan Fumagalli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez 2006 yılı sonunda geldikleri Eskişehir’de 2007 yılında Doruk Tesisleri’ni satın aldıklarını kaydetti.

Renta Fabrikası’nı 2009 yılında kurduklarını ifade eden Fumagalli, “Eskişehir’de bulunmaktan çok mutluyuz. Eskişehir’deki tesislerimiz değer merkezli bir yer haline geldi. Gün geçtikçe artan üretim trendiyle her geçen gün kendimize bir şeyler katarak ilerliyoruz. 5 yılda 1 milyonuncu kurutma makinesini ürettik. İki milyonuncu kurutma makinesini 3 yıl içinde üretmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’deki gelişimden mutluyuz

Fumagalli, Türkiye’de beyaz eşya iç pazarının gerçekten çok zor olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“Herkes, Türkiye’de yatırım yapmak istiyor. Türkiye çok zor ve hızlı büyüyen bir pazar. Eskişehir’deki fabrikamızdan bünyemizde olan bütün ülkelere ihracat yapıyoruz. Buradan 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Çin’de bir, Türkiye’de iki ve Avrupa’nın bir çok yerinden tesislerimiz var. Oradaki üretimlerimiz devam ediyor. Türkiye’deki gelişimden çok mutluyuz. Yeni yatırımlar yapabiliriz. Etrafımızdaki yan sanayicilerimizden de Eskişehir’e getirdiklerimiz var. Türk insanları iş gücü bakımından inanılmazlar. Çok çalışkanlar. Türk yöneticiler ve çalışanlarla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Türkiye’de, kurlardaki dalgalanmalar ve bankalardaki yüksek faizler negatif etki yapıyor. Avro ile Türk lirasının eşit seviyede olması bizim idealimizdir.”

Avrupa’da yaşanan ekonomik krizi anımsatan Fumagalli, “Avrupa ekonomik krizinde pazar yüzde 22 küçüldü. Şu anda normal dengesini oturdu. Doğu ve Batı Avrupa’ya bakıldığından artık küçülme yok, stabil bir değer üzerinde gidiliyor” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın