İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trendyol.com CEO’su Demet Mutlu, dünyada modaya yön öeren 500 kişi arasına seçildi

Trendyol.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Demet Mutlu

Moda ve perakende sektöründeki gelişmelerin en bilinen adresi “Business of Fashion” tarafından hazırlanan ve  günümüz moda dünyasına yön veren 500 ismin yer aldığı BOF 500 listesinde, Trendyol.com’un Kurucu Ortağı ve Ceo’su Demet Mutlu moda kategorisinde tek Türk olarak seçildi.

İngiliz moda danışmanı ve yazar Imran Amed tarafından 2007 yılında kurulan ve dünya çapında binlerce takipçisi olan Business of Fashion, ilk basılı yayınını günümüz modasına yön veren 500 ismin yer aldığı BOF 500 projesi ile yayınladı. 27 farklı ülkeden üyenin katıldığı proje 20 kişilik özel bir grubun aylar süren gizli çalışmaları sonucu ortaya çıktı.

Modeller, ilham kaynakları ve yöneticiler gibi 8 farklı grubun yer aldığı listede Demet Mutlu, moda kategorisinde yer alan tek Türk iş kadını olarak dikkat çekiyor. Listede yer alan diğer isimler arasında Benetton Başkanı Alessandro Benetton, Alexander McQueen Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Akeroyd, Mango’nun kurucusu Isak Andic gibi yöneticilerin yanı sıra, Valentino Kreatif Direktörü  Maria Grazia Chiuri & Pier Paolo Piccioli, Gucci Kreatif Direktör Frida Giannini ve Alexander Wang- Balenciaga Tasarımcısı  Alexander Wang yaratıcı isimlerde ön plana çıkıyor. Aynı zamanda amazon.com Moda Direktörü Cathy Beaudoin ve asos.com Kurucu Ortağı Nick Robertson gibi online alışveriş siteleri de yer alıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın