İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mimarların büyük buluşması ARKIMEET 7 Ekim’de kapılarını açıyor

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 7-8 Ekim’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan “ARKIMEET 2013”, Türkiye’den ve dünyadan önde gelen birçok mimarı ağırlayacak.

“Bypass” teması ile gerçekleşecek olan etkinlikte; kente ve kentliye dair yerel-küresel sorunlar ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümler masaya yatırılacak. Mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinden Manuelle Gautrand’ın yanı sıra multidisipliner yaklaşımıyla mimaride sınır tanımayan Josep Lluis Mateo ve Hollanda Berlage Enstitüsü direktörü Nanne de Ru katılımcılarla buluşarak, deneyimlerini paylaşacak.

Türkiye’deki en büyük mimarlık platformu olarak hayata geçen ARKIMEET, “Mimarlar İstanbul’da Buluşuyor” sloganıyla 7-8 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye’nin 81 ilinden gelecek mimarları İstanbul’da buluşturacak olan etkinlikte, sadece İstanbul’un değil tüm kentlerin masaya yatırılması hedefleniyor.

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan ARKIMEET 2013’ün en önemli gündemlerinden biri “Mimarlar İstanbul’da Buluşuyor”  konferansı.  Konferans serisinde yer alacak ünlü isimler arasında Manuelle Gautrand, Josep Lluis Mateo ve Nanne de Ru da yer alıyor. “Mimarlıkta Türk Pasaportu”, “Kampüste neler oluyor?”, “Yakın Doğu’dan İstanbul’a” gibi başlıklar da mimarların ilgisini çekecek konular arasında bulunuyor.

Ayrıca Türkiye’nin 81 ilinden gelecek mimarları “Nuh’un Gemisi”nde buluşturarak olan etkinlikte, mimarlar kentlerine dair hikâyelerini paylaşarak özel bir etkinliği ev sahipliği yapacak.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın