İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kimyadaki güncel bilgiler artık bir ‘tık’ uzakta!

s1380699310_KM__B_Ba__kan___Murat_Aky__z_2
İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), kimya sektörünün önemli sorunlarından biri olan nitelikli işgücü eksikliğine çözüm olacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Son olarak Avrupa Birliği’nin Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırladığı, “CHEMICAL MOVETECH” isimli proje ile AB’den hibe desteği almaya haz kazanan İKMİB, bu proje ile kimya sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyenlere yönelik dijital bir eğitim platformu kuruyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Leonardo Da Vinci Projeleri Açılış Programı ve Türk Ulusal Ajansı ile TİM arasında Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü imza törenine katılan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, törende yaptığı konuşmada, yeni projelerini anlattı. Nitelikli işgücü eksikliğinin artmasının, ekonomik büyüme önündeki en büyük engel olduğunu belirten Akyüz, bu eksikliği giderecek önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Sanayicinin ihtiyaçları ve beklentilerine uygun becerilere sahip, nitelikli istihdamın artırılması için herkese görevler düştüğünü dile getiren İKMİB Başkanı Murat Akyüz, “Bu kapsamda İKMİB olarak hayata geçireceğimiz toplam 259 bin 270 Euro bütçeli projemizle kimya sektörünün talep ettiği nitelikli işgücünü yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında hazırlanacak eğitim modülleri ile sektörde çalışan ya da çalışmak isteyen personelin; kullanılan hammaddelerin özellikleri, üretim teknolojileri, İş Sağlığı ve Güvenliği ile atık bertarafı konularında bilgi ve beceri düzeylerinin artırılmasını hedefliyoruz. Dünya hızla değişiyor ve teknolojinin olanaklarını kullanarak bu değişime çok daha hızlı adapte olmak mümkün. Kuracağımız dijital eğitim platformu sayesinde artık güncel bilgilere ulaşmak çok kolaylaşacak. Bu çalışmaların hem işçi ve işveren, hem de sektörümüz açısından faydalı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı tören, Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü’nün imzalanması ile sona erdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın