İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Peugeot 308 tanıtıldı

thumbnail_1378979326Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Yeni Peugeot 308 tanıtıldı. Yeni Peugeot 308, Avrupa C hatchback segmentinde örnek bir seviye olan kilometrede 82 gram karbondioksit seviyesine ulaştı. Bu seviye, aracın ağırlığının 140 kg azaltılması, geliştirilmiş aerodinamik ve yeni BlueHDi marka teknolojisi  ile başarıldı. Bu yenilik NOx emisyonlarını yüzde 90, partikülleri ise yüzde 99.9 oranında azalttı ve yakıt tüketimini düşürdü.

Yeni Peugeot 308, global olarak stratejik bir öneme sahip ve iddialı satış hedefi ile önümüzdeki yılın sonunda Çin’de de üretilecek.

Ayrıca Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki Peugeot standında ultra-spor araç 308 R Concept de yer alıyor. İki tonlu kırmızı ve karbon fiber kaportasının altında, yine dünyada ilk kez tanıtılan yeni RCZ R’nin motorunu gizliyor. 1.6 litre olan ve 270 hp güç ile 145g/kmCO2 salımını aynı anda sunan bu motor en üst düzeyde performans ve verimlilik sağlıyor.

Peugeot standı, markanın hibrid teknolojisine verdiği önemi de vurguluyor. Yeniden tasarlanan başarılı 3008 HYbrid4 versiyonunun yanı sıra, Peugeot kendisi de bir öncü olarak oluşturulan HYbrid Air teknolojisi ile çığır açan çözümlere yöneliyor. Bu yeni HYbrid Air aktarma organları, benzinli motoru ve basınçlı havayı birleştiriyor.

Peugeot fuarda 208 Hybrid FE’yi de sergiliyor. Bu model benzeri olmayan emisyon oranı ve sürüş keyfini bir araya getiren bir araç oluşturmak amacıyla  Peugeot ve Total arasındaki derin işbirliğinin bir sonucu olarak tasarlandı. Bu model sadece  kilometrede 46 gram karbondioksit oranı ile 100 kilometrede 1,9 litre seviyesindeki benzeri görülmemiş bir düzey ile şarj edilmeyen bir full hibrid konseptidir. Bu prototip 100 kilometrede 2 litrenin ulaşılabilir olduğunu ve şimdi bunu erişilebilir kılmak için Peugeot’nun çalışmalarını sürdüreceğini kanıtlıyor.

Peugeot Üst Yöneticisi (CEO) Maxime Picat 65. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda açılış konuşmasında, Peugeot’nun son 18 ay içinde Peugeot 208 ve 2008’in lansmanları ile birlikte ürün atağını önemli oranda hızlandırdığını ve bunu yaparak, hem Avrupa’da hem de global olarak stratejik B segmentindeki ürün arzını başarıyla yenilediklerini belirtti.

Picat, “Bu olağanüstü özelliklere sahip yeni Peugeot 308 ve B segmentindeki yeni modellerimiz 208 ve 2008’in lansmanları sonrasında, Peugeot’nun ürün atağının bugün bir gerçek olduğunu gözler önüne seriyoruz” ifadelerini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın