İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünyaca ünlü isimler 2013 MTV Video Müzik Ödülleri’ne damgasını vurdu

0-6İlk kez Brooklyn Barclays Center’da gerçekleşen “MTV Video Müzik Ödülleri birbirinden ünlü isimleri bir araya getirdi. Justin Timberlake ve Macklemore & Ryan Lewis MTV Video Müzik Ödüllerinde “En İyi Klip” ödülüne layık görülürken, Bruno Mars, Taylor Swift, Pink, Selena Gomez ve 30 Seconds To Mars, Moonmen heykelinin sahibi oldu.

Justin Timberlake, en çok sevilen eserleri ile MTV Müzik Ödülleri tarihinde en uzun performansı gerçekleştirirken performans sonrası ayakta alkışlandı. Hayranlarının arasında dans ederek ve kalabalığın arkasına karışarak performans sergileyen Timberlake, yıllar sonrasında NSYNC grubundaki isimlerle bir araya geldi.

NBA oyuncusu Jason Collins ve A$ap Rocky’nin Macklemore ve Ryan Lewis ile ortaya koydukları gecenin diğer performansı, Amerikan bayrağının çevresinde eşitliğin, sevginin ve kabul görmenin yanında “Same Love” parçası ile sahnedeki birlikteleriydi. Jennifer Hudson ve Mary Lambert coşkulu bir vokal ile eşlik etti.

Lady Gaga geceye yeni şarkısı Applause’un davetkâr ve sanatsal performansıyla başladı. Performans, dünyaca ünlü tiyatro sanatçısı Robert Wilson tarafından kurgulandı. Kapanışta, Katy Perry Brooklyn’in ikonik başyapıtlarından biri olan “Brooklyn Köprüsü” perdesi önünde yeni single’ı Roar’ı seslendirdi. Kanye West, silüetinin göründüğü karanlık bir sahnede sürükleyici bir performans sergiledi. Drake performansıyla başladı ve hit parçası “Started from the Bottom” ile seyirciyi coşturdu. Ayrıca, Bruno Mars herkesi  “Gorilla” eseriyle büyüledi. Miley Cyrus Video Müzik Ödülleri’ne 30 metre uzunluğundaki oyuncak ayının göbeğinden çıkarak “We Can’t Stop” şarkısını söylemeye başladı.

Jimmy Fallon prestijli “Michael Jackson Video Vanguard” ödülünü eski arkadaşı ve “History of Rap” ile beraber çalıştığı Justin Timberlake’e verdi. Timberlake ayrıca Joseph Gordon-Lewitt tarafından takdim edilen ‘Yılın Klibi’ ödülünü ve Moonmen ödülünün de sahibi oldu. “En İyi Hip-Hop Klibi” ve “Sosyal Mesaj içeren En İyi Klip” ödullerini içeren üç Moonmen kazanan Macklemore & Ryan Lewis’ti. Bruno Mars ise biri “Locked out of Heaven” klibiyle “En İyi Erkek Klip” ödülü olmak üzere iki ödül kazandı.

“En İyi Kadın Şarkıcı Klip’’ ödülünü Taylor Swift, “I Knew You Were Trouble” ile kazanırken, Fransız Daft Punk ikilisi Pharell ve Nile Rogers birlikteliğiyle sergiledikleri “Lose Yourself to Dance” videoları ilk kez izleyiciyle buluştu. Pink,Nate Ruess ile ortaya çıkardığı “Just Give me A Reason” parçasıyla “En İyi İşbirliği” ödülüne layık görülürken,Selena Gomez  “Come and Get It” performansıyla “En İyi Pop Klibi”,30 Seconds to Mars Up In The Air videosuyla “En İyi Rock Klibi” ödülüne layık görüldü.

Bu sene ilk kez verilen “Yılın Artisti”, “What About Love” ile Austin Mahone, “Yazın En İyi Şarkısı” ödülüne ise One Direction layık görüldü.

2013 “MTV Video Müzik Ödülleri Kazananlar Listesi: 

Yılın Klibi Justin Timberlake – “Mirrors”

En İyi Hip-Hop Klip Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton – “Cant’ Hold Us”

En İyi Erkek Dalında Klip Bruno Mars – “Locked Out of Heaven”

En İyi Kadın Klibi  Taylor Swift – “I Knew You Were Trouble”

En İyi Pop Dalında Klibi Selena Gomez – “Come and Get It”

Taco Bell Tarafından Seçilen Yılın Artisti Austin Mahone – “What About Love”
En İyi İş Birliği Pink feat. Nate Ruess – “Just Give Me A Reason”
En İyi Sosyal İçerikli Klip Macklemore & Ryan Lewis – “Same Love”

En İyi Rock Temalı Klip Thirty Seconds To Mars – “Up In The Air”

En İyi Sanat Yönetimi Janelle Monae feat. Erykah Badu – “Q.U.E.E.N.”

En İyi Kareografi Bruno Mars – “Treasure”

En İyi Görüntü Yönetmeni Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton – “Cant’ Hold Us”

En İyi Yönetmen Justin Timberlake feat. JAY Z – “Suit & Tie”
En İyi Derleme  Justin Timberlake – “Mirrors”

En İyi Görsel Performans Capital Cities – “Safe and Sound”

Yazın Şarkısı One Direction – “Best Song Ever”

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın