İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Finans 2. çeyrekte aktif büyüklüğünü 21.1 milyar TL’ye ulaştırdı

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk
Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans 2. çeyrek rakamlarını açıkladı. Türkiye Finans’ın aktif büyüklüğü 2013 Haziran dönemi itibarıyla önceki yıl sonuna göre yüzde 20 artarak 21.1 milyar TL’ye ulaştı. Vergi öncesi karı 190.3 milyon TL, net dönem karı ise 2012 Haziran dönemine göre yüzde 2.7 artış göstererek 150.1 milyon TL oldu.

Türkiye Finans’ın rakamlarını değerlendiren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, yaptığı açıklamada “Katılım bankaları güçlü büyüme potansiyeline sahip ve yılın ilk 6 ayında başarılı rakamlar elde etti. Sektörün öncü katılım bankası Türkiye Finans olarak biz de bu güçlü büyümede önemli bir rol üstleniyoruz. Bankamızın aktif büyüklüğü 2013 Haziran dönemi itibarıyla önceki yılsonuna göre yüzde 20 artarak 21.1 milyar TL’ye ulaştı. Yüksek büyüme rakamlarına ulaşırken karlılıktan ödün vermeyen bir strateji izliyoruz. Bankamızın vergi öncesi karı, 190.3 milyon TL olarak gerçekleşirken, net dönem karı ise 2012 Haziran dönemine göre yüzde 2.7 artış göstererek 150.1 milyon TL oldu.

Gürerk, “Bankamızın toplam kullandırılan fonlar tutarı 2012 yılsonuna göre yüzde 20.2 artışla 13.1 milyar TL’den 15.7 milyar TL’ye yükseldi. Gayrinakdi kredi portföyümüzün büyüklüğü 2013 Haziran dönemi itibarıyla 7.4 milyar TL oldu. Toplanan fonlarda bankamız 13.3 milyar TL ile yılsonuna göre yüzde 17’lik bir artış sergilerken, aynı dönemde sektör artış ortalaması yüzde 8 olarak kaydedildi. Mayıs ayı başında gerçekleştirdiğimiz 500 milyon dolarlık sukuk ihracı ile, Türkiye Hazinesi’nden sonra en yüksek tutarlı işlemi gerçekleştirdik. Yine yılın ilk yarısında 500 milyon dolar ile katılım bankaları tarafından alınan en büyük sendikasyon kredisine imza attık ve yılsonuna göre aktif büyüklüğümüzü yüzde 20 oranında artırarak sektörün üzerinde bir büyüme rakamına ulaştık” şeklinde bilgi verdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın